23 november 2022

Träna utan magrutor

 


Det är såååå himla skönt att få komma tillbaka till gymmet igen efter nästan en vecka härifrån. Kroppen min behöver få ta i, flåsa och svettas för att må bra. Jag har ändå tränat regelbundet så stor del av mitt liv att det känns extremt konstigt när det blir längre uppehåll. 

Lyssnade på en podd där de prata om att det inte finns någon som tränar med syftet att bara må bra. Alla som tränar gör det för utseendets skull. För att gå ner i vikt, få muskler etc. 

Tyvärr är det kanske så för en del men det känns ändå rätt förlegat, eller? 

Själv har jag har aldrig varit så "stor" som jag är nu. Väger? Ingen aning har inte vägt mig på flera år. Vågen ger mig ingenting. Vare sig jag gått upp eller ner i vikt så har vågen aldrig gett mig något positivt. Men jag märker ju på andra sätt att kroppen förändrats. 

Så nej träningen hjälper inte till att gå ner i vikt och få synliga muskler så länge man inte äter efter de målen. Ja några jäklar finns det ju som har turen att det funkar så för dem men för majoriteten krävs det ju mer än att träna för att se såna resultat. 

Jag älskar att bli starkare, orka mer, slippa ha ont i ryggen och utvecklas på andra sätt tack vare träningen.

Sen tycker jag om mat och annat gott så då får jag leva med min fläskiga mage utan magrutor. 

Jag rör ju på mig regelbundet med både träningspass och promenader. Äter mat som både kropp och själ vill ha i en någorlunda balans. 

Oj vad jag snöade in på det här men blev så irrirerad när jag lyssnade på podden. Visst tusan tränar folk för att må bra! Är så trött på vårat utseendefixerade samhälle som alltid vill blanda in hälsa i smalhetshetsen. Bara för att man är tjock är man inte ohälsosam och bara för att man är smal är man inte hälsosam. 

Annars då Sofie? Vad hände den här måndagen förutom att du blev irriterad över en podd och samhället i övrigt? Jo jag var hos frissan och satte om håret, gick hundpromenad med Ebbe i snöovädret och så körde jag på lite barn som skulle till träningar. 


Ni vet en rätt så vanlig dag. 


//Sofie 

Inga kommentarer: