13 november 2022

God frukost och en bitter god middag

 


Brukar få höra att jag är galen som är på gymmet redan 04.30 på morgonen men jag är långt från ensam där vid den tiden. I fredags var det fullt på parkeringen. 


På jobbet denna fredag bjöds det på finfrukost. Eller bjöds och bjöds vi hade beställt själva vi som ville ha gómacka till frukosten. Och det vill man ju! Jag blev proppmätt efter att fått i mig hela den här. Supergod och supermättande. 


Lunchen spenderades hos den här trion som var hemma. Iklädda senaste outfiten som deras pappa köpt till dem i New York. De var väldigt nöjda över sina nya kläder som de gärna visade upp. 

Efter att jag stämplat ut från jobbet så blev det som vanligt fullt ös. Körde in Hugo till träning och Pontus följde också med för att åka rullskidor under tiden. Jag passade på att göra ett par ärenden oå stan och gå med Ebbe. 

Efter ett tag så ringde Pontus och hade fått problem. Han hade åkt på en gångbana där de visst höll på att laga asfalten och fullt på ett parti med mörkt grus. Men de hade inte märkt upp något så det syntes absolut ingenting i det mörka, regniga höstvädret utan Pontus körde på och såklart tog det tvärstopp när han åkte över gruset. Som tur var slog han inte ihjäl sig. Helt livsfarligt att inte märka upp när det saknas asfalt. Nerförsbacke var det också så han kom i en bra fart. Det som hände var att staven gick sönder så han kunde inte fortsätta åka så jag fick komma och hämta upp honom. 


Det kunde lika gärna vara ett barn på en elsparkcykel som åker där och inget ser. Det skulle kunna sluta rejält illa. 

Medan Pontus sen hämtade Hugo så skulle jag bara hämta upp maten vi beställt. 

Testade det nya sushistället här i stan som fått så bra recensioner. Vi hade bokat på deras hemsida (timmar i förväg) och skulle hämta upp maten 18.30. Klockan 19.00 var vår mat klar! Helt katastrof dåligt... 

Det jag stör mig mest på var att de inte ens bad om ursäkt. De var inte otrevliga men de verkade inte tycka det var så stor grej att kunden får vänta en halvtimme längre än utsatt tid? Frågade tre gånger om min mat skulle vara klar snart och fick till svar "om fem minuter".  När min mat väl kom sa de ingenting om kompensation för den långa väntetiden. Utan stod bara där och önskade en fortsatt trevlig kväll. Då kunde inte jag hålla mig utan fick då till sist med mig varsina drickor hem i alla fall. Maten hade vi redan betalat sen innan annars hade jag krävt avdrag på priset. 

Blir så irriterad när personalen är så oproffsig. Det kan absolut hända saker och maten blir fördröjd det är inte det. Men var då ärlig och säg att det kommer dröja och be om ursäkt för det. 



Om maten var god? Helt fantastiskt god! Vi tog alla fyra olika och alla var lika nöjda. Vilket retar mig för jag vill inte handla där igen men det kommer jag uppenbarligen att göra efter den här goda måltiden. 



//Sofie 

Inga kommentarer: