17 februari 2023

Nytt kapitel

Hej och hå då var det torsdag! Min sista jobbdag för den här veckan. Rätt skönt att bara jobba tisdag, onsdag och torsdag. Passa på att vara ledig lite med barnen nu när de har sportlov. Leah är fortfarande dålig tyvärr. febern sitter i så hon fick ha en lugn dag hemma. 


Mormor var snäll och kom hit. I och med att jag skulle vara ledig på fredag så hade jag väldigt svårt att vara hemma/jobba kortdag. 


Startade dagen med att svettas på gymmet en sväng och sen drog jag till jobbet. Blev en lång dag då jag avlutade med möte. Eller nej vet ni vad jag avlutade jobbdagen med? Det här:

Jag lämnade in min uppsägning. Kändes nervöst men mest skönt. Det har varit så rörigt på jobbet så länge och jag ser inte förhoppning om förbättring. Tyvärr. 


Jag har ju varit på två anställningsintervjuer och jag har fått erbjudande om båda jobben. Så nu har jag ångest över vilket jag ska välja. Det jag hoppas på är bara att jag får komma till en arbetsplats där jag verkligen trivs. Att det går ihop sig med resten av livet och att jag känner att det är kul att gå till jobbet. För det har jag verkligen inte känt på länge att det är kul att gå till jobbet. 


Så nu ska jag ägna kommande lediga dagar åt att ha ångest över vilket jobb jag ska välja. Men det blir nog bra oavsett hoppas jag. Ett nytt kapitel i livet som tar vid. Jobbet är ju (sorgligt nog kan jag tycka) en jättestor del av ens liv. Tänk om ens tid med familj, vänner, intressen etc. vore lika stor del. Det hade ju varit fantastiskt. 


Men nu är det inte så och jag är nöjd över att ha fått inte bara ett jobberbjudande utan två. Så nu ska det funderas, vändas och vridas på för och nackdelar så kommer jag nog komma fram till ett bra beslut. 


Och skulle jag inte trivas där eller av andra anledningar känna att det är fel. Ja då kan jag ju faktiskt söka andra jobb. Man har alltid möjlighet att ändra och ångra sig i livet. Vägen är inte rak, den är krokig och sned för oss alla men det blir oftast rätt bra ändå till sist. 


//Sofie 


Inga kommentarer: