27 februari 2023

Vargspår och Majkenhäng

Det är så skönt att ljuset letar sig tillbaka mer och mer för varje dag som går! Njuter så av att det är ljusare både morgon och eftermiddag/kväll. Älskar att kunna gå promenader här hemma igen utan pannlampa. Haha ja jag går ju inte ut på promenad i kolsvart mörker med pannlampa, men ni fattar vad jag menar. 

I lördags så vaknade inte bara jag tidigt utan även Pontus. Så vi tog oss ut på en morgonpromenad tillsammans. Har knappt gått några promenader senaste veckan pga bihålorna men nu känner jag att energin börjar finnas där igen. 


När vi kom ut blev Ebbe helt till sig! Började nosa för fullt och var knappt kontaktbar. Han hade fått upp spår efter något djur. Han brukar inte bli sån här så undrade vad det var han könde doften av. 

Vi såg tydliga spår i snön vräkt ner under natten och efter att ha kollat flera gånger (och googlat, man måste googla annars kan man inte veta säkert!) så visade sig vara vargspår! Vi har alltså haft en varg precis intill husknuten. Kändes både häftigt och läskigt. 

Vi följde spåren en bit men sen försvann de upp i skogen bland alla träden. Då gav även Ebbe upp och tog sig en tugga på pinne paus. 

Det är så fint när snön kommit och lagt sig igen. Det är inte så roligt när det snöar men efteråt. När man kan gå i skogen och njuta av den lagom mängd snö som kommit. Då är det helt okej.


Efter promenad och frukost så fick vi finbesök av Majken. Hon skulle varit hos Minna och hängt då hennes päron skulle iväg på skojigheter. Men Minna blev sjuk så då ryckte vi in som barnvakt. Rätt mysigt att bara få hänga med Majken. 


Leah hade innebandymatch så vi åkte iväg dit. Medan Leah och laget förberede sig så drog vi på stan en sväng för att fördriva tiden. Sandra träffade vi som var på blixtvisit i stan. Hängde med henne innan hon skulle med tåget hem igen. 


Vi besökte godisaffären till Majkens lycka och sen besökte vi Eriks hjälpen till min lycka🙂

Ja Majken tyckte det var rätt kul hon med. Hon fick välja ett halsband att köpa. Det blev ett vitt pärlhalsband som fick följa med efter mycket velande. Matchade bra ihop med punschpralinerna hon köpte i godisaffären. Faster lilla tant❤️ 

Pontus hittade en bok om Ydre där han var med i. Det blev ett köp! 

I idrottshallen möte Hugo upp oss som varit hos en kompis. Det tyckte Majken var kul så hon satt i Hugos knä, åt punschpraliner och skrek Heja Leah för glatta livet. 


Hugo och Pontus blev kvar i idrottshallen för att se när A-laget spelade också. Vi andra for hem. 

Kollade på LHC-HV matchen på tv. 


Det tyckte Majken vars sisådär kul. 


Skjutsade sen Leah som skulle på tjejkväll hemma hos en kompis som fyllt år. Hämtade även hem Hugo och Pontus när vi var ute och for med bilen. 


Sen började en låååång väntan för Majken. Jag hade lovat henne att hon skulle få följa med å hämta Leah. En gång var tionde minut ungefär fick jag frågan om vi skulle hämta Leah snart. 


Efter att ha ätit hembakad pizza och kollat på del av mellon så åkte vi till sist och hämtade Leah.  


När vi kom hem sen bäddade vi i Leahs rum så Majken kunde sova där. Sen låg de och åt chips och kollade på Harry Potter. Majken var så nöjd! 



//Sofie


Inga kommentarer: