20 februari 2023

Stormigt väder ger onda bihålor

I lördags kände jag mig ändå helt okej igen så jag drog med mamma ut på en liten tur. Även Leah kändes sig mycket piggare och var sugen på att hitta på något efter dagarna hemma. Men tyvärr var det falsklarm för sen började hon bli hängig igen stackarn. 


Började med att stanna på Lidl för att shoppa loss på pasta av diverse olika sorter. Vi skulle besöka en välgörenhet loppis och de samlade in pasta att skicka till ukrainska flyktingar i Litauen. Maten är ju dyr även där. Jag tycker det känns bra att kunna köpa mer konkreta saker att skänka också och inte "bara" pengar. 

Ja vi hann med att besöka ett gäng olika loppisar. 


Bland annat Röda Korset i Mjölby som bytt till nya lokaler. Så himla fint det var där! Bra ordning och riktigt fräscht. Tips tips! Åk och besök! 


Lunchen intogs i Sya på det här stället. Jag har bara köpt deras berömda semlor innan men aldrig testat att äta där. 


Det var sååå gott! Att vegansk mat kan vara så gott alltså. Hit blir det fler besök. Mysig miljö i det gamla stationshuset. Full pott på den lunchen. 


Brödet som vi åt till smakade så bra så det fick bli ett besök till deras bageri också för att köpa med en limpa hem. 


Väl tillbaka hos mamma å pappa blev det semelfika. Jag har ätit ovanligt många semlor för att vara mig men inte en enda "vanlig". Och inte den här gången heller. Mamma å pappa körde på kanelbulle varianten och jag tog päron. Så god, så god! 


Men när jag kom hem sen så var det som jag gick in i en vägg. Totalt genomförkyld! Men inte så konstigt då det blåste storm där vi var under dagen (östgötaslätten är inte att leka med när det blåser) och är det något mina bihålor inte klara av så är det sån typ av blåst. Och då var jag egentligen inte ute mer än korta stunder men det räcker. Får sånt tryck över hela ansiktet och det gör så ont. 

Bäddade ner mig i soffan och kollade på Livet är en Schlager som uppvärmning till kvällens Melodifestival. Finns någon finare film? Älskar Björn Kjellman som transa och Jonas Karlsson som cpskadad. Är ju en film av Jonas Gardell så det är ju klart det är en favorit då🤗


//Sofie 

Inga kommentarer: