27 oktober 2017

Att läsa

Jag kommer ihåg när jag var liten och knäckte koden till att kunna läsa! Det var en helt underbar känsla att äntligen förstå och kunna läsa alla texter man såg.

Leah och Hugo är i åldrarna nu så de har också lärt sig det här med läsandet. Leah läser kortare texter och förstår mycket bara hon får tid på sig att traggla lite med texten.

Över sommaren så hände nåt med Hugo. Han har haft lite halvsvårt med läsningen. Han lärde sig läsa rätt lätt, men från det till att få det här flytet i att läsa texter har varit svårt för honom. Men så efter sommaren sa det bara pang och han läser allt utan några som helst problem. Han sitter till och med och läser när det är textat på TV:n vilket kändes avlägset innan sommaren.

Jag älskade att läsa böckerna när jag var liten. Jag läste allt och var ofta på biblioteket och lånade böcker. Favoriterna i början var Sune och Bert böckerna och även serien med tvillingarna. Alla läste tvillingarna och vi lånade böcker av varandra kompisarna emellan.

Idag gick jag förbi massa böcker i affären och stannade till. Hittade några som var perfekta till Hugo och Leah så kunde inte låta bli att överraska dem med nya böcker som de kan läsa helt själva.


Klart att de skulle slås in för att göra det hela ännu roligare:-)


Till Leah köpte jag dessa två. De är verkligen perfekta böcker till dem som nyss lärt sig läsa. Korta och enkla texter som Leah klarade av galant. Kanske till och med var lite för lättlästa för hennes del men hon blev jätteglad och sitter i soffan och läser dem för fullt nu för andra gången.


Till Hugo blev den en bok med Lasse-Majas detektivbyrå. Han har ett par böcker i den serien sen tidigare som han läst så han blev jätteglad när han fick den här.

Jag var med jobbet och såg en teater i våras med Lasse-Maja. Jag har inte läst böckerna själv med jag tyckte teatern var väldigt bra så jag kan tänka mig att barnen tycker om böckerna.

Alltid bra att uppmuntra till läsning tycker jag. Att läsa böcker är ju guld värt. Särskilt när man är liten. Hoppas de kommer tycka om och fortsätta läsa böcker.

Tyvärr har jag själv tappat mitt läsande sista åren. Läser bara några böcker om året och nästan alla på sommaren eller när jag är iväg på semester. Har haft som plan att försöka börja läsa böcker på engelska för att bli bättre på det, men det blir liksom aldrig av. Se om jag kanske kan bättra mig på den punkten:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: