15 oktober 2017

Byte av ytterdörr och tuppslakt

Jag hade läst att det skulle vara så fint väder igår men det uteblev visst. Lite halvtråkigt att prognosen inte höll vad den lovade då vi skulle byta ytterdörr igår. Eller ja, Pontus byte ytterdörr. Blev rätt kallt inomhus när vi var utan ytterdörr under monteringen av den nya.


Vi har ju ingen trapp, men tur en traktorvagn att köra in till och kunna ha att arbeta ifrån.


Jag var hemma och grejade på förmiddagen men efter lunchen drog jag och barnen iväg en sväng för att slippa kaoset och kylan.

Åkte till svärföräldrarna där även Jocke och Tina var. Krille med barn var också där en sväng. De höll på att slakta tuppar så vi fick med oss en tupp hem att laga till nån dag. Inte dumt alls:-)


Barnen fick leka av sig med kusinerna innan vi åkte hemåt sen. Pontus hade fått upp den nya dörren när vi kom hem. Det blev riktigt fint trots att det saknades lite, bland annat handtag. Pontus ska fixa det i veckan som kommer. Det blev så himla fint med en ny dörr! Den bruna gamla dörren vi haft innan (som nog suttit där sen huset byggdes) hade verkligen gjort sitt. Det hade den nog gjort redan när vi flyttade in i huset för 9 år sen men ja, nu är den äntligen bytt:-)


Vi hade en lugn och skön lördagkväll. Åt världens godast choklad! Jennie tipsade min om denna och den är verkligen så himla god! Hallon och lakrits är en farlig kombination. Bästa är ju att ingen annan i familjen tycker om det så jag får ha chokladen helt för mig själv. Pluspoäng för sånt.


Igår hittade jag en gammal favorit klänning längst in i garderoben som fick komma fram igen. Loppisfynd jag gjorde för många år sen. Det är en sån där bra vardagsklänning. Så roligt när man hittar kläder man inte använt på länge. Blir nästan som nya:-)


Har även fått börja ta fram och använda alla kapporna nu när det blivit kallare ute. Igår premiäranvändes den här favoriten för säsongen. Köpte den av en jobbarkompis för flera år sen och den har verkligen varit en favorit kappa som jag använt en massa.


//Sofie 

Inga kommentarer: