19 april 2013

Dags å skippa det dåliga samvetet

Jag lider av konstant dåligt samvete. Dåligt samvete som skapar stress och ångest. I dagens samhälle så ska man hinna med allting. Allt. Och det handlar enbart om prioriteringar om man ska tro media och det samhälle vi lever i. Har man inte hunnit med allt så har man prioriterat fel, inga ursäkter för att inte hinna med allt man vill. Det är helt enkelt ditt fel. Eller som i det här fallet, mitt fel.

Allt hänger på dig det finns inga ursäkter för att inte hinna träna eller äta rätt eller att barnen fått vara länge på dagis en dag eller att barnens första året album aldrig blir färdiga eller att hunden inte får så mycket aktivitet som han borde eller att man inte hinner med alla projekt man vill på huset eller hinner städa ur förrådet som sett ut som hej kom och hjälp alldeles för länge eller ha mer egentid tillsammans med barnen eller fått mer egentid för sig själv eller fått mer tid tillsammans med sin respektive eller ta hand om sitt pensionssparande eller se över sina försäkringar eller ja allt vad det nu kan vara.

Jag får dåligt samvete för mycket. Alldeles för mycket. Så himla mycket energi att lägga på sånt som bara får en att må dåligt. Nej det får vara slut med det. Inte det lättaste att inte bry sig om det men så länge jag vet att jag har gjort det bästa så ska jag vara nöjd.

Att vara mer nöjda med oss själva, det borde vi alla vara. 

//Sofie


Inga kommentarer: