29 april 2013

Lustigt uttalande

Läste just på aftonbladet om att "Blondinbella" är gravid. Kul för henne. Och hennes kille. Men något jag reagerade på var det här citatet som Isabella säger i artikeln: "– Det känns fantastiskt. Vi är så himla lyckliga! Vi vet ännu inte vilket kön barnet får men det kommer vi att ta reda på. Jag tror att det hjälper en att knyta an till barnet, säger hon.

Ähh va? Lättare att knyta an till barnet i magen om man vet könet? Va? Återigen va? Vad menar hon? Så om det är en pojke kommer hon känna på ett visst sätt och en flicka på ett annat? För det är ju verkligen DET som spelar roll när man väntar barn och har en liten bebis i magen. Vad hen har mellan sina ben. 

Eller är det någon annan som förstår vad hon menar? Hon har ju gjort en del lustiga uttalanden angående debatten angående genus. Jag är absolut ingen stor talar vad gäller sånt men till och med jag reagerar ju på hur ur bota dumt det är det som hon har sagt/skrivit. 

När vi ändå är inne och pratar om det så satt Hugo och berättade om vad han ska bli när han blir stor. 

Hugo: "Jag ska bli bonde när jag blir stor!"
Leah: "Jag också!"
Hugo: "Nej det kan du inte för du är tjej"
Jag: "Hugo!"
Hugo: "Ja mamma jag vet tjejer kan bli bonde men jag säger bara så för att reta Leah ju!"
Jag: "Men då tycker jag du kan sluta säga såna saker. Alla som vill kan jobba som bonde när de blir stora"
Hugo:"Nej mamma det kan inte alla. Inte dem utan armar. De kan inte jobba som bonde. Hur ska då kossorna bli tömda på mjölk?" 

//Sofie

1 kommentar:

Jennie sa...

Om jag bara skulle gissa så tror jag hon menar att om hon vet vad det blir så känns det mer "äkta". Typ att man kan säga "han" eller "hon". Blir ju mer personligt och i hennes värld kan hon knyta an mer till pyret istället för att säga "den" och "bebis". Tror inte att hon kommer känna olika beroendes på kön. Eller det vet jag ju inte men tror inte det är så hon menar med uttalandet!
Förresten så visste jag inte att hon skulle ha barn så var ju bra att läsa det på din blogg. :) å andra sidan hade jag väl fått veta det tids nog vare sig jag velat eller inte. :p

Haha kul Hugo! :))