20 april 2020

En halv studiedag

Kidsen hade ledig dag från skolan den här måndagen då det var studiedag i kommunen.

Jag jobbade fram till lunch och sen tog jag också studiedag tillsammans med dem.


Från och med idag så är frukostgröten utbytt mot frukostyoghurten! Nu är det alltså vår på riktigt. När yoghurten/filen med havrekuddarna och bären kommer fram på morgonen då är det inte längre mörkt och trist ute. Nej då är värmen och ljuset minsann här!


Det har varit sjutton grader och sol här idag! Me like väldigt mycket (svengelska är mitt bästa språk).

Livad upp dagen med lite prickigt, lite rött och en gnutta gult i klädseln.

Efter att jag slutat mitt inte allt för långa arbetspass så tog jag med mig kidsen och åkte till Mjölby. Varför det? Jo först åt vi lunch på Eataliano efter barnens önskemål. Lite av en muta från min sida för att de skulle hänga med till frisören där jag hade en tid bokad.

Mina älskade (fast just då kanske mer åt hatade hållet) hairtalks hade börjat leva sitt egna lilla liv och börjat glida så pass att de bara hängde och såg helt förfärligt ut!

Då min ordinarie frisör som satt i hairtalken bor i Falun så fick jag ragga runt för att hitta någon på lite närmare håll som kunde hjälpa mig. Hjälpen visade sig finnas i Mjölby!

Vare sig min ordinarie frisör eller den frisören jag var hos nu kunde begripa vad som hänt. Såklart ska det ju vara mitt (jävla) hår som lyckas med något sånt här.

Men nu är slingorna omsatta och förhoppningsvis kommer de inte glida något mer. Det håller vi alla tummarna för! Är så nöjd med mitt hår igen och det vill jag fortsätta vara. Det är inte så ofta jag varit det innan nämligen så det är en främmande känsla för mig. Främmande men väldigt behaglig så låt mig få behålla den känslan nu! 


Barnen hade både fotbollsträning och tennisträning denna måndagsafton. Det brukar inte vara så men just den här kvällen blev det så.

Medan fotbollsträningen pågick så tog jag och Ebbe oss en rejäler promenad. Strålande fint kvällsväder så jag kunde gå i bara t-shirt utan att frysa det minsta lilla. Det är fan i mig en fin form av lycka.

Nu sitter Pontus och kollar på Sveriges gamla vm-matcher från -94. Jag tycker han är skittråkigt men ska ändå gå ner och göra honom sällskap för lite roligt är det ju ändå. Jag har ju faktiskt inte sett matcherna innan jag heller. Var inte så värst intresserad av det när det sändes. Vet inte varför direkt, alla 6-åringar älskar väl annars att kolla på fotbolls-vm? Kan varit så att jag var en udda fågel när det kom till just det.

Kan även vara så att jag är alldeles för trött för att sitta här och skriva.

God natt på er!

//Sofie 

Inga kommentarer: