30 april 2020

En kyligare promenad


För en vecka sen gick jag i linne och tunna byxor på min promenad när barnen hade sin fotbollsträning. Igår var det tröja och en varm jacka som satt på!

Sånt skiftande väder. Hade tagit med mig en tunnmössa och fingervantar med, men när jag gick blev jag ju varm så de behövdes inte sen vilket var skönt.

Jag och Ebbe har vår runda som vi går när barnen har sina träningar. Den tar drygt en timme att gå vilket passar rätt bra med barnens träningstid.


Det här huset går vi alltid förbi och det är så himla fint! Pontus har varit och gjort snickerijobb där en gång för längesen och till och med han blev stormförtjust i det. Om jag någon gång ska flytta är det till ett sånt hus. Gärna vid vattnet ska det ligga men inget måste. Tänk vad kul å bygga nytt hus fast helt efter gammal stil! Så det verkligen ser äldre ut och inte sådär nyproducerat som de flesta nybyggda hus brukar göra.


Vi har ju även vår vattenläcka här hemma vilket har gjort att vi levt i ett iskallt hus de sista dagarna. Igår kväll var Pontus tvungen att stänga av vattnet med så det kändes toppen. Not.

Vattenläckan visade sig inte komma från elementrören som vi trodde utan från några andra rör. Vårt lilla hus har nämligen varit tvåfamiljshus en gång i tiden och i vårat datarum var det ett kök. Så det är ett av de gamla rören som spökar.

Men inget är ju enkelt och smidigt. När Pontus öppnade golvet såg han att även rören in till toan behöver bytas. Det vore idioti att inte göra det nu när vi brutit upp golvet. Älskar verkligen livet som husägare just nu! Speciellt med tanke på att vi verkligen inte har någon som helst tid över för det här just nu...

Jag satte mig i soffan och tröståt rester av födelsedagstårtan medan Pontus slet där uppe. Idag ska rörmokaren komma förbi så hoppas vi iallafall kan få igång värmen i huset igen. Det vore skönt.

//Sofie 

1 kommentar:

Jennie sa...

Usch, jag lider med er!