19 april 2020

Ett 75-års kalas i skogen!

Leah fyllde år igår och hon fyllde hela tvåsiffrigt! Mitt minsta barn blev 10 år. Det är så galet så jag vet inte vad. I min värld är hon fortfarande typ 5 år gammal.


Vi började dagen med att ordna frukost på sängen till födelsedagsbarnet och såklart blev det även skönsång och presentutdelning!

Sen ägnades förmiddagen åt att förberedda inför det stundande kalaset. Vi slog ihop både Pontus, Leahs och mitt födelsedagsfirande och i dessa tider valde vi att hålla det utomhus. Närmare bestämt i skogen!


Vi har en liten grillplats borta i skogen inte så långt från oss. Så dit gick vi och förberedde med att hänga upp ballonger och vimplar i träden, tände brasan så vi kunde grilla och ställde fram lite stolar.

Jag fick vara eldvakt medan Pontus och barnen möte upp gästerna hemma hos oss.


Sen så anlände alla gästerna med traktor och vagn! 


Majken var taggad för kalas ute i det gröna!

Vi hade verkligen tur med vädret! Solen lyste hela dagen. På förmiddagen var det lite blåsig och aningens kallare men ju längre fram på dagen det blev desto skönare och varmare väder blev det!


Leah fick massa presenter som hon förväntansfullt öppnade.


Även jag fick presenter! Bland annat den här matta som jag önskat mig, helt perfekt då den gamla mattan i datarummet gått sönder.


Till mat blev det grillade hamburgare som Pontus fixat till.


Ja bättre kalasväder i dessa coronatider kunde vi inte fått! Helt perfekt väder att vara ute i. Barnen de hade massa yta att springa omkring och leka på.


Pontus (och även jag faktiskt) bakade en massa kvällen innan. Bland annat dessa hamburgerbröd som blev riktigt goda!


Ville och Linus åt så de blev (nästan) lika starka som mig! :-) 


Leon och Hugo hade det gött i solen ihop med Jocke.



Vi hade sen cykelträning med Majken. Det ska ju börjas i tid liksom. Ni ser ju hur koncentrerad hon var!


Och som det geni fasters lilla hjärta är så kunde vi ganska snart ge oss på även den stora cykel. Bara längden på benen för att kunna nå pedalerna som var problemet annars så..:-)


Ville byggde sig en koja så han kunde få lite lugn och ro och sitta i fred en stund.


Några som inte tog det så värst lugnt var det här gänget som körde någon form av brottningsmatch med påhejande publik av Larzon och Majken.



Sen så blev det fika i form av kladdkakor, bär och dadelbollar.


Det var dock inte det lättaste att tända ljusen. Precis när ett ljus lyckades tändas så blåstes det ut sekunden efter...


Men det gick bra ändå! Vi sjöng för födelsedagsbarnet och hon fick blåsa ut de stackars få ljusen som fortfarande var tända.


Barnen stod så snällt och stilla i kön för att få fika.


Majken var så go och gick och var väldigt intresserad av alla hundarna. Ebbe och hans pinnar var hon väldigt fascinerad av.


Ebbe (världens snällaste hund) brydde sig inte nämnvärt av att hon kom och ville ta pinnen i från honom.


Det blev flera timmar av kalasande i skogen innan vi packade ihop oss alla och åkte tillbaka hem till oss på traktorvagnen.

Sandra och killarna stannade kvar och åt middag med oss på kvällen också innan de for hem till sig igen.

Vi var väldigt trötta allihopa sen.Det tar på krafterna och vara ute en hel dag. Det blev en väldigt rolig och lyckad dag. Hade det inte varit för coronan hade vi nog aldrig haft ett sånt här kalas. Bara Elin, Minna och mamma som saknades då de jobbade. Vi får se till och träffa dem en annan dag och ha lite kalas med dem också. Eller det ska vi göra, det har Leah bestämt :-)

//Sofie 

Inga kommentarer: