22 augusti 2020

Fredagsfys och Citronkaka

 


Fredagen startades med att åka och träna. Det var riktigt fullt på gymmet, ja vi var säkert 6 personer där när de öppnade. Det hör inte till vanligheterna att det är så många på gymmet vid den tiden. 

Sen blev det lite jobb med avbrott för lunch. Det intogs hemma hos Erik och Frida tillsammans med tjejtrion. 

Majken var överlycklig när faster tog fram kameran och skulle ta en selfie. Not. Hon tryckte in nappen i munnen och blängde in i kameran. 

Däremot var hon väldigt nöjd över sina "nya" skor som hon inte ville ta av sig. Skor och hatt det är ju det man behöver ha på sig liksom. 


På kvällen lagade Pontus till en jättegod lax som vi åt till middag. Jag testade och bakade en citronkladdkaka som jag fått recept på. Så himla god! Kan jag verkligen rekommendera! Inte så sött utan mer frisk i smaken. Den kunde dock tagits ut ur ugnen något tidigare, den blev inte riktigt så kladdig. Får ha koll på det nästa någon. 

Vi kollade sen på den andra Mamma Mia filmen som gick på tv:n. Har inte sett den innan men den var en lagom familjefilm att se en fredagskväll. Därefter var det final i Europa Leauge. Jag somnade såklart ifrån den matchen, men Sevilla vann vilket var kul då jag tippade dem som segrare. 


Lägger upp receptet om det är någon annan som är sugen på att testa och baka den superenkla och goda kakan. Bästa kombinationen ju! 


Ingredienser: 

2 citroner

150 gram smör

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 ägg


Tillbehör: 

Florsocker 

Vispad grädde

Färska bär 


Gör så här: 


Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant. Riv skalet på citronerna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, mjölet, vaniljsockret, citronskalet och saft från en citron. 


Häll smeten i formen och grädda den i 20 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Pudra över florsockret och servera med vispad grädde och eventuellt färska bär. 


//Sofie 

Inga kommentarer: