18 augusti 2020

Sista dagen på sommarlovet

Den valde vi att spendera ihop med Minna! Hennes förskola hade stängt igår så då kom hon och hängde med oss. 


Jag vaknade när Pontus klocka ringde och inte kunde jag somna om inte. Så jag passade på att åka till gymmet och hann köra ett pass där innan Elin kom och lämnade Minna. 


Förmiddagen spenderades med att jag tvättade, åkte till soppsorteringen, handlade mat och dammsög huset. Slängde ihop en lunch i värmen innan vi fick nog och drog till badstranden för att svalka oss. 


Något mer som svalkar är ju glass. Så efter badet åkte vi till den nya glassbaren som öppnat här i stan. 



Trodde barnen skulle börja tjata om att de ville ha någon av de olika glassmenyerna som fanns. Superfina glassar men superstora och framförallt superdyra. Hade ingen större lust att betala massa pengar för glass som barnen inte skulle orka äta upp. Hur häftiga de än var. Men de sa faktiskt ingenting utan valde varsin kulglass istället. Supergott det med och väldigt mättande. Minna var så nöjd över sin chokladglass:-) 


Efter bad och glass så åkt vi hem för att packa ihop lite saker och för att hämta upp Pontus som kommit hem från jobbet. Hugo och Leah hade fotbollsträning på kvällen och när vädret var så fint så passade vi på att ta båten dit. 


Så himla härligt det var att komma ut på sjön en sväng! 


Minna tyckte det var väldigt spännande att åka båt. Särskilt när man kunde sitta och känna vattnet skvätta upp på benen. Det var extra kul. 

Det var riktigt varmt igår! När vi kom fram med båten gick barnen och Pontus till fotbollsträningen. Minna blev hämtad av sin mor och jag tog med Ebbe på promenad. Fick sällskap av Emelie vilket var väldigt trevligt! 


Vi gick en promenadslinga genom skogen och det var rätt skönt med lite skugga i värmen. 


När jag kom tillbaka till båten sen rann svetten så det fick bli ett svalkande bad. Barnen och Pontus var också helt genomvarma efter träningen så vi låg i vattnet hela familjen och badade. 


På hemvägen åt vi tacos till middag. Kändes lite surt att behöva åka in till hamnen igen. Hade mer än gärna varit ute över natten och lagt till vid någon ö. Men plikten kallade på både mig och barnen. 


För att citera Minna igår: "Hösten och vintern är mysiga, men våren och sommaren är ju rent fantastiska!" Kan bara hålla med. Sommaren har gått fort (som alltid) men vi ska suga ur allt vi kan av den så länge den är kvar. Man får göra det bästa av denna fantastiska årstid! Den långa hösten och vintern kommer ju rätt som det är och sen tar tid innan vi får se ljuset igen sen. 


//Sofie 



Inga kommentarer: