30 augusti 2020

Grannfest

Jag och barnen åkte in till Linköping igår förmiddag. Kan varit årets misstag! 


Både Hugo och Leah var i akutbehov att skor. Vi behövde göra en uppdatering av deras skogarderob helt enkelt. Enda dagen vi kunde få till att åka och göra det var igår lördag. Årets regnigaste dag i kombo med lönehelg... 


Det var kaos när vi kom fram! Jag fick panikkänsla bara av att se alla bilarna. Det blev ett stopp på skopunkten och XXL sport. Gick in en sväng på Lager 157 också, men där var det helt galet med folk. Kön till kassan ringlade sig lååångt bort genom hela affären. Corona, vad är det? 


Vi gick ut och satte oss i bilen och for hemåt igen. Jag fick panik av alla människor. Men vi fick i alla fall med oss de skor vi skulle ha så det var skönt. 


Jag tycker verkligen inte om att åka och handla när det är mycket folk. Jag har aldrig tyckt om det, även innan corona. Jag kan tycka det är en mysig grej att åka för gå i butiker och handla. Men allt det roliga försvinner när det är massa folk som trängs. Har lite fobi för att göra saker när det är för mycket folk. Jag tycker det är jättekul att åka till Liseberg, Astrid Lindgrens Värld och såna saker men är det knökat med folk, nej fy då blir det mer jobbigt än roligt tycker jag... 


Vi skulle även ha grillkväll ihop med alla grannarna igår. Tanken var att kunna vara utomhus, men det sket sig rätt rejält då det regnade hela dagen igår. 


 Det slutade med att vi dukade upp långbord här hemma istället så kom alla hit. 


Det var riktigt trevligt att ses allihopa. Pontus och Per har ju byggt nya ställningen för alla våra brevlådor så då bjöd de andra grannarna på god mat som tack. 

Det blev mycket god mat och gott att dricka till. Första gången sen vi flyttade hit för 11 år sedan som vi gör en sån här grej tillsammans alla grannarna. Nu har vi bestämt att det ska få bli en tradition :-) 

Till efterrätt blev det tårta, en väldigt god sådan. 


Vi hade en väldigt trevlig kväll. Så där trevlig att vi inte orkade röja något i köket i går kväll utan fick ta det nu på morgonen:-) 


//Sofie 



 

Inga kommentarer: