23 augusti 2020

En lördag med loppis

 

Jag slängde iväg ett meddelande till mamma igår morse om hon ville med på en liten loppistur denna lördag och visst ville hon det:-) Hoppade i min svarta klänning med vita prickar på och så for vi iväg!  

Vårt första stopp var ett populärt stopp för flera andra loppisbesökare. Det var tydligen utförsäljning med 50 % på allt på hela loppisen så det drog många besökare just den här dagen. Lyckades bli några fynd som fick följa med hem därifrån. 

De hade även våffelstuga vid loppisen så vi passade på och tog en fika där innan vi åkte vidare. 


Sen var tyvärr några av de andra loppisarna vi tänkt besöka stängda men vi några till blev det innan vi stannade till och tog en lunch på stan. Vi satt ute då med men det kändes som regnet skulle komma men vi slapp det som tur var. 


Det blev en mysig lördagsförmiddag med mor min! 


Jag var så trött sen. La mig för att läsa med somnade till och vaknade en halv timme senare. Lagom tills det var det dags att börja göra oss redo för att åka till svärföräldrarna en sväng. Pontus hade lagat till en lasagne som vi tog med dit som vi åt till middag. 


Efter maten så tog Pontus och jag och åkte ner till sjön för ett svalkande bad i värmen. Barnen ville inte med. Inte ens Ebbe fick vi med oss! 



Pontus var såklart i före mig. Det märktes att temperaturen i vattnet gått ner så det svalkade väldigt skönt. 

Vem vet? Kanske var det sista badet för den här säsongen. Nej, det måste hinnas med mer bad!  



Barnen hade fullt upp med att åka omkring på den här. Rimlig anledning till att inte följa med och bada ju. Det var riktigt skönt att sitta på deras veranda och äta. Men ju mer klockan blev desto svalare i luften blev det. 


Vi åkte hemåt framåt 20-tiden och då hade det börjat bli mörkt ute. Men ju närmare hem vi kom så blev himmelen mörkare, mörkare och mörkare . Jättekonstig färg och ljus var det på himlen! Kändes som vi skulle åka in i världens oväder! Det gjorde vi konstigt nog inte men det var ett konstigt fenomen på himmelen. 


//Sofie

Inga kommentarer: