19 augusti 2020

Hello vardag!

Då var skolan igång och med den vardagen. Nu är det jobb, skola, träningar, aktiviteter och matcher på kvällar och helger igen. Fullt ös. 


För våran del är det som vanligt struligt i början av terminen med skolskjuts etc. Räknar inte med att det ska rulla på problemfritt längre. Det har det aldrig gjort tidigare år. 


Barnen verkar iallafall tycka det är kul med skolstart. Det var mer positiva efter första dagen än vad de var dagen innan. Leah har en ny klassföreståndare och Hugo har börjat på ny skola (eller skolor. De håller på att renoverar den skolan han skulle gå i p.g.a mögel så han kommer att få gå i dubbla skolor så länge renoveringen pågår. Så himla osmidigt av flera anledningar men men hoppas det ska funka bra). 


Igår hade övriga familjen tennisträning på kvällen men den hoppade jag. Hade tänkt gått promenad med Ebbe men det var sååå varmt! Ebbe låg i skuggan och flämtade så hade inte hjärta att dra iväg med honom på promenad då. Det blev lite bad och simning efter pinnar istället. 


Den här onsdagen startade extra tidigt för min del då jag skulle hinna träna innan jobbet. Men jag höll på att börja gråta. Det var fortfarande mörkt ute när jag gick upp! Jag avskyr mörkret som kommer med hösten. Det är tusen gånger lättare att ta sig upp om morgnarna när det är ljust ute mot när det är mörkt... Men det är bara till och bita i det sura äpplet. 


Haft två intensiva dagar på jobbet. Det har gått i ett verkligen så varit rätt trött när jag kommit hem på eftermiddagarna. Men vad är vila? Hem och byte om för att åka med och se barnen när de spelade match. Vi får ju äntligen vara med och kolla när de spelar! Med restriktioner såklart men så himla kul att äntligen kunna få se när de spelar matcher.   


Hade dötid innan matchen så då gick jag på promenad med Ebbe. Då sken minsann solen och svetten den rann. 


Matchen hann börja men sen ändrades vädret. Det var mörka moln på himmelen och på avstånd hördes åskan mullra. Sen kom även regnet men jag lyckades hitta ett tak och stå stå under så jag höll mig torr trots avsaknaden av paraply. 


Det var en jämn match som slutade med seger vilket var väldigt kul! 


Nu blir det middag och dusch innan sängen väntar. Det regnar fortfarande ute men jag har inte hört någon mer åska som tur är. 


//Sofie 

Inga kommentarer: