18 mars 2023

En dag i Lindvallen


I torsdags var vår sista dag med skidor i Sälen. Ja för den här gången. Och vi prickade in ännu en fin dag! Vi delade upp oss lite den här dagen. Jag, Pontus, Leah och Linus drog till Lindvallen för att kolla in backarna där. 

Fördelen i Sälen är ju att de olika anläggningarna ligger nära varandra ändå. Tog en kvart för oss att åka från Tandådalen till Lindvallen. Tandådalen, Högfjället och Hundfjället men Lindvallen är min favorit. Ja alla höll med om att Lindvallen hamnade i topp.

Många fina backar för alla typer av åkare. Linus och Leah försvann rätt fort och körde sitt race. Pontus fick hänga på mig. Vi utforskade de blåa och gröna backarna. Nån röd blev det också. Jag tar mig ju ner för såna backar med men vet ni? Det är inte njutfullt alls att åka från såna backar för min del. Mitt motto är att det ska bara kul att åka annars kan det va liksom. 


Efter en del åkande mötes vi upp och tog en paus i våffelstugan. 
 

Det var så himla fina och goda våfflor! 


Jag åt en med hemgjord lemoncurd och blåbär på. Så himla god! En perfekt mängd kalorier för att ja energi för ytterligare några timmar i backen. 


Vi åkte och vi åkte. Det har varit lugnt med folk hela veckan men här fick vi helt plötsligt köa i vissa liftar. Så dant! Men det flöt på väldigt bra ändå. 


Medan Pontus gick till bilen för att hämta lunchen så hittade jag en perfekt bänk att sitta på i solen. 


Underbart skönt! Fast snygg är man då inte när man är på skidsemester men vem är det. Man har hjälmfrisyr, går i underställ och är osminkad. Väldigt skönt faktiskt. 


Det blev en sen lunch där vi grillade korv och hamburgare. Rester från tidigare lunchgrillningar i veckan. Hugo anslöt sig till oss också oss från Högfjället. Han tog transportliften därifrån. Smidigt att man kan ta sig så smidigt emellan. 


Sen fortsatte vi och åkte ännu mer. Det är så fint när man kommer upp på fjället och ser ut över landskapet. 


Linus anslöt sig och åkte en sväng med Pontus och mig. Fin fina Linus! Världens mysigaste att hänga med. Många tankar och funderingar och så himla rolig. 

Det är ju alltid kul att hänga med syskonbarnen var för sig. Utan syskon och föräldrar som stör. Det blir inte så ofta men det är väldigt mysigt när det händer. 


Vi hade en sån skön dag i Lindvallen med så mycket skidåkning. 


Ja hela den här Sälen resan var varit så skön och välbehövlig. 

Ett avbrott från röriga vardagen. Hoppas att vi kan komma iväg nästa år igen på en skidresa. Det är ju så satans dyrt tyvärr så vi får se. 


Tackar Sälen och sällskapet för dessa dagar! 


Tanken var att vi skulle köra hem fredagsmorgon men Pontus föreslog om vi skulle åka hem redan samma kväll. Han kände sig pigg och vi kunde ju turas om att köra. 


Vädret skulle vara jättedåligt på fredagen och istället för att lägga en heldag på att åka bil kunde vi lägga kvällen och del av natten på det istället och få en extra dag hemma. 


Så efter att vi ätit middag tillsammans på kvällen och packat ihop så började vi dra oss hemåt mot det småländska höglandet igen. 


Det gick förvånansvärt bra att åka hem. Svängde in på uppfarten vid 01.30. Det var sååå skönt att krypa ner i sängen då. 


//Sofie 

Inga kommentarer: