23 oktober 2023

Dragqueens och Standup

Trotsade regnet och drog med mig de tre systrarna Henriksson (med tillhörande moder) till biblioteket här i stan. 

Vi skulle gå på sagostund med "Bland Drakar & Dragqueens" med tant Henrik. 


Det var en färg och glittersprackande sagostund som innehöll både discodans, bokläsning, önskeglitter och mycket mer. Tjejerna tyckte det var väldigt roligt och spännande. 

Majken kom på när vi gick därifrån att det ju inte varit med någon drake! Fast direkt efter kom hon på att det varit enhörningar så då var det lugnt för enhörningar är ju lite roligare än drakar. 



Alla barn (som ville) fick önskeglitter på sina händer. Ett smart tips att ta lite lim på handflatan och sen strössla lite glitter på. Det var väldigt kul tyckte barnen. 


Efteråt var det avslutning av prideveckan här i stan men vädret var så himla dåligt så vi åkte hem efteråt. Pontus och jag skulle iväg till Stockholm så jag packade och slängde i mig lite rester till lunch innan vi drog iväg. 

Jag fick biljetter till RAW:s 20 års firande i Globen i födelsedagspresent och nu var det äntligen dags! 

Det spöregnade prick hela den här dagen. Det regnade och blåste hela natten så jag hade svårt att sova, vaknade till regn och vi åkte i konstant ösregn hela vägen upp till Stockholm. Hösten är ju bara för mysig! Not. 

När vi kom fram parkerade vi och tänkte strosa runt lite i butikerna i Globen men då det var lördag stängde allt vid klockan 17. Så vi satte oss på en restaurang för att käka. En italiensk restaurang som serverade medelmåttig mat till överpris. 


Vi drog sen in i Globen för att tagga inför att det skulle börja. Så sjukt mycket folk! Vi hade jättebra platser på parkett men helt värdelöst att försöka gå på toa eller köpa sig något då det var kaos med folk. Och vi satt ju verkligen mitt i allting. Showen skulle hålla på från sju till halv tolv så var lite orolig att jag skulle få panik och inte hinna till toan om nöden krävde. Men det löste sig rätt bra ändå. I och med att vi inte lyckades komma åt att köpa något som helst drickbart = inte kissnödig. 


Det var en rejäl lineup de hade. 18 olika komiker som körde cirka en kvart var. Standup brukar ju inte göra sig så bra i så här stora format men det funkade väldigt bra! 


Det var så många bra komiker och alla höll himla bra nivå. David Sundin var bland annat uppe och drog lite skämt. Första gången jag såg honom när han körde standup och han levererade! 


Ann Westin är ju helt underbar! Så himla rapp i käften och så bra. Hade sett fram emot och se Johan Glans också men han gick och blev sjuk så han var inte med under kvällen tyvärr. Fick ju istället se flera andra bra komiker. En del som vi sett tidigare och en del som vi såg live för första gången. 

Men en så bra kväll ändå! Trodde jag skulle tycka det kändes långt med tanke på hur många de var som skulle uppträda, men tiden flög förbi. Ett par pauser var det också men som sagt vi satt typ där vi satt. Gjorde ett försök att ta mig upp till toan i andra pausen men det var lönlöst. Fick i alla fall sträcka på benen och kroppen vilket inte var så dumt det heller när man suttit still så länge. 


Showen var väl slut kring tolvtiden och vi åkte då för att sova över hos Sandra och Robban. Det tog typ en kvart att åka till dem från Globen. Smidigt när man har sängplats så lägligt. Vi hade en tanke om att bo på hotell, men då det inte fanns något ledig i närheten så hade vi ju typ fått åka längre till ett hotell än till dem. Och väldigt trevligt att hänga lite med dem också när vi ändå var uppe i Stockholm. Även om det inte blev så lång stund den här gången. 



//Sofie 

Inga kommentarer: