22 oktober 2023

Skitväder deluxe


Årets första vita puder föll från himlen denna fredag. Ja, det var verkligen inte mycket och ingen var gladare än mig för det då skiten försvann nästan lika fort som den kom. Men tyvärr visade det sig bara vara början på skitvädret. 


Äntligen tillbaka på gymmet igen efter den lilla sjukdomsfrånvaron. Är så glad att det inte blev värre. För fy så hemskt det är när man ligger där med feber och mår som en hundbajspåse fyllde till bredden.

Jag är alltid tacksam för att snart vara på benen igen. Jag har ju en tendens att åka på olika typer av förkylningar, bihåleinflammationer och skit med öronen så är verkligen så uppriktigt glad över att det var snabbt övergående. 

Hugo hade återigen en tid hos tandregleringen i Nässjö så vi for neråt landet för att besöka tandläkarkliniken där. Och vilket jävla skitväder den här dagen bjöd på! 


På vägen ner så åkte vi in i världens snöoväder! Det var snö prick överallt. Det gick inte att se vägen framför sig. Härligt att åka så långt i sånt väder med sommardäck. Det tog sin tid att köra men vi hann i tid. Det trodde jag knappt. 



I fredags var det den 20 oktober och jag invigde för säsongen min dunkappa! Så sorgligt men så välbehövligt. I Nässjö var det ingen snö direkt men det haglade och blåste verkligen storm! Jag och Ebbe gick på en av de värsta promenaderna jag varit med om vädermässigt. Det piskade hagel i  ansiktet när jag gick. Det kändes precis som det var någon som kastade spik på mig. Vidrigt värre... 


Om jag blev blött? Jodå, det var nästan så det trängde igenom. Jag får ångest över att ta fram vinterkläderna för det är ju fram till april sen som dessa kläder kommer vara aktuella. Tänk om det kunde vara likadant med sommarkläder? Att man tar fram bikinin och sen är det badväder i 5 månader framåt. Ja, jag är född i fel klimat. 


Sen på hemvägen växlade det ännu mer vädret och det var till och med soligt? För att sen snöa igen, därefter regna, lite hagel och så denna blåst som höll i sig hela tiden. Klassiskt huvudvärksväder för min del. 


På kvällen testade Leah och jag att göra några slags äppelmunkar (?) som vi sett på Instagram. Man skar äpple i bitar och stansade ur i mitten, doppade i socker och kanel, virade smördeg runt äpplet, doppade återigen i socker och kanel, penslade med ägg och skjuts i in ugnen! Åt med fördel med glass till och så skulle man pudra florsocker över dem. Det missade jag innan bilden togs. 


Världens pill att göra och inte något överdådigt men såklart var de goda. Kommer nog inte göra det igen men alltid kul att prova något nytt. 




//Sofie

Inga kommentarer: