15 oktober 2010

Svenska avundsjukan?

Vad är det med oss? Så fort många tycker negativt om någonting ja då är det den svenska avundsjukan som ska ha slagit till! Läste kommentarerna inne på bloggkommentatorernas blogg angående att Kenza kanske får skivkontrakt. Många var negativa till det och sååklart kommer det kommentarer om att de är så typsikt oss svenskar och våran avundsjuka.

Jag tror inte vi i Sverige är mer avundsjuka än i något annat land. Och man får tycka negativt om något utan att det behöver handla om avundsjuka. Jag tror det är en gnällig svensk som inget bättre hade för sig en dag utan passade då på att mynta uttrycket: "Den svenska avundsjukan". Jag har aldrig hört någon förutom svenskar som använder sig av det uttrycket. Jag lovar danskar, afrikaner, amerikaner, asiater, nyazeeländare är också avundsjuka av sig ibland. Tycker är ett så konstigt uttryck bara....

1 kommentar:

Catrine sa...

Håller HELT med. Jag blir faktiskt förbannad. Micke kan säga sådär ibland. "Du är så svensk". Men, ja det är jag. Men vad fan är svenskt då? Alla svenskar är inte likadana, alla svenskar är inte avundsjuka. Ingen människa är den andra lik. Och det är bara när det är något negativt också. Och han tror att han kommer undan för att han är hälften grek liksom. Men han är född, uppvuxen och uppfostrad här i Sverige, pratar inte ens grekiska, så han är fanimej svensk han också! Det är en nationalitet, inte en personlighet att vara svensk. Sånt där gör mig galen, när man försöker generalisera och dra ett helt land över en kam. Det kan man aldrig göra, vad det än gäller eftersom precis alla är olika oavsett ursprung och uppfostran.
Krya på dig förresten! :)