06 augusti 2018

Traktorutflykt

Först jobbdagen efter semestern är avverkad! Det gick rät bra ändå. Började ju klockan 06 men slutade skapligt så det gick bra.

Direkt efter jag jobbat for jag hem till mor och far där mina barn med hund befann sig. Hämtade upp dem och åkte sen vidare ut till Asby. Där väntade svärföräldrar plus Emma, Ville, Sarah, Linus och Leon.

Förra året åkte vi på traktorutflykt och det var så kul så vi bestämde oss för att göra en sån i år med!


I år hade svärfar lyckats låna en annan vagn som vi kunde åka på. En helt perfekt vagn att åka på när man ska på traktorutflykt! Alla fick vi plats gott och väl och vi satt riktigt bra. 


Alla barnen var pigga, glada och taggade på att åka.


Förutom Leon som sov sig igenom ditresan.

Resan som höll på att ta slut fortare än vad vi trodde då traktorn blev aningens varm så motorn började koka. Men efter att den fått vila sig en stund gick den hur bra som helst igen. Tror bara den var lite sur på alla uppförsbackar:-)

Vi åkte ut på Asby udde och stannade till på ett fint ställe där vi kunde bada.



Barnen var inte sena med att hoppa i vattnet för att svalka sig. Vi vuxna däremot var inte lika badsugna. Det var varmt i vattnet, men det blåste ju så mycket!



Det fanns även ett bra klätterträd som det klättrades en del i.


Emma och Leah är så söta. De är verkligen så bra kompisar de här kusinerna. De håller ihop och är såna lekkamrater samtidigt som de kan bli fly förbannade på varandra ibland. Men det går över rätt fort sen är de kompisar igen:-)


Vi fika på goda skinkgifflar som svärmor bakat och hade det trevligt innan vi satte oss på traktorvagnen för att tuffla hemåt igen.


Den här gången var Leon vaken och han tyckte det var superkul att få åka traktor med vagn!



Men innan vi åkte tillbaka så stannade vi till vid lanthandeln där barnen fick varsina glassar. Alla barnen sprang in i affären i världens fart! Det hördes när de kom:-)


Leon råkade ut för en trillolycka utanför affären så han slog sig blodig om läppen. Men det var inget som inte lite glass kunde råda bot på. Så jäkla söt med hela ansiktet fullt med både glass och blodrester kvar från den lilla olyckan.


En mysig eftermiddag med (nästan) alla kusinerna. Mina barn tappade bara humöret endast en gång vardera.

Det märks att de varit lediga länge nu plus den värmen som varit. Det tar på deras humör kan jag meddela. Men vi hade en väldigt trevlig dag trots det! Fast jag känner att jag bara måste nämna det för det kommer inte alltid med. Mellan allt det roliga så är det även en del utbrott, bråk och sura minner även hos oss. Minst sagt:-)

Någon som kom och gjorde minerna glada på alla barnen var favorit farbror Jocke som tittade förbi en sväng innan vi skulle åka hem.


Jag och barnen kom hem förut, men då var Pontus iväg på sin tennisträning så vi har gick om varandra. Precis som det ofta blir här hos oss när vi är inne i vardagen. 

Jag och barnen har ätit världens godast kalops till middag och snart blir det sängen för allas del. Jag är trött efter dagen, med allt vad den innehållit, och barnen de ska upp och iväg på husvagnssemester imorgon med mormor och morfar. Så det kan vara bra om även de är utvilade.

//Sofie 

Inga kommentarer: