08 januari 2023

Grannträff i snöyran

 


Vi hade färska hallon hemma! Det är ju som gjort för att det ska bli en dunderbra frukost. Filen/gröten/yoghurten blir så mycket godare med färska bär. Punkt slut! 

Den här trettondagen så vräkte snön återigen ner för fullt utanför fönstren. Men vi hade blivit inbjudna på pulka och grilldag hos några grannar så när alla vaknat, ätit frukost och gjort sig klara så bar det ut i yrvädret. 


Det var alltså några grannar som bor ett par kilometer bort som bjudit in oss och andra grannar för att hänga hemma hos dem för pulkaåkning och korvgrillning. 

Väldigt roligt initiativ! Nu blev vi tyvärr inte så många men vi som kom hade det väldigt trevligt. Vi sa att det får bli en ny tradition så får vi försöka få ihop det igen då förhoppningsvis fler kan komma. 


Kul att få lite koll på grannarna här omkring. Jag har jättedålig koll men nu fick jag lite ansikten och koll på vart de bor. När man bor som vi gör är man ju grannar fast man bor några kilometer bort så det är ju inte så lätt att ha koll på alla. 


Hugo han var hemma då han hostat så mycket under natten så kände att en dag ute i snö och blåst kanske inte var så passande. Men Leah tog med sig en kompis så vi fick ändå med oss två barn. 


Väldigt roligt med massa pulkaåkning! Vi åkte för fullt. Den var ingen jättebrant backe men vi kom ut i rätt bra fart ändå. Och det bästa var att man inte var helt totalt slut bara av att gå uppför backen. 

Vi avslutade med korvgrillning över elden. Hade gärna hängt kvar längre men vädret var inte det roligaste så till sist var vi så frusna och kalla så vi fick runda av. Hade det inte blåst så förbaskat så hade det varit lite mer behagligt men men man kan ju inte få allt. 


När vi kom hem sen tände vi en brasa och värmde oss. Blev en del chill innan Leah skulle iväg på innebandyträning. Fy fan för att ge sig ut och kör i det här vädret, men vi tog oss in till stan till sist. 


Pontus gick hundpromenad i skitvädret och jag tränade medan Leah hade sin innebandy. 


Kom sen på att vi inte planerat något till middag så hör och häpna blev det en säng in på Willys även den här dagen. Vi körde på hembakad pizza och den blev så god! 

En rätt bra trettondagen ändå får jag säga och vet ni vad det bästa var? Jag kunde dra ner rejält på värktabletterna. Sakta men säkert verkar min visdomstand stabilisera sig där inne i munnen. Håller tummarna för att det börja vända nu. Som sagt så har jag knappt känt något bara jag haft tillgång till Alvedon och Ipren men så fort jag inte haft det i kroppen har jag haft för jävla ont alltså. Men den här dagen var smärtan mindre och jag kunde dra ner på värktabletterna. Den där antibakteriella gelen börjar kanske göra sitt. 

Jag hade samtal med tandläkaren över telefon dagen innan. Hon var lite bekymrad att jag fortfarande hade så ont och skrev ut antibiotika till mig. Men jag kände att jag ville ge det lite mer tid innan jag börjar proppa i mig även det. Usch jag har ätit så mycket antibiotika innan i mitt liv så jag är lite sisådär för att äta det igen. Och nu verkar det ju som att det är på väg att vända? 



//Sofie 

Inga kommentarer: