09 januari 2023

Hårlös i regnet

 


Måndag! Och jag har varit ledig denna dag. Inte dumt alls faktiskt. Startade med att åka och träna en sväng. Det var jag och ett gäng pensionärer som var där. 

Stannade på Lidl sen och köpte med frukostfrallor hem. Tänkte väcka barnen när jag kom hem då de behöver börja vänja sig så smått med att gå upp tidigt igen inför skolstarten. Men de vaknade faktiskt av sig själva när jag började låta i köket. 


Den här lediga måndagen blev annars en sån där dag att bara greja här hemma. Bäddade rent i sängarna och tog hand om all rentvätt och gjorde ordning i garderoberna. 


Sen åkte jag iväg en sväng och överlämnade tillagningen av lunchen och hundpromenaden till mina barn. 


Jag fick panik på mitt hår igår och jag fick tag på en ledig tid på en för mig ny salong här i stan som jobbar med hairtalk. Jag var ju och satte om håret för bara några veckor sen men det blev inte alls bra. Så nu tog jag ut skiten. Jag ville inte alls men jag har inte råd att sätta om det igen och jag orkar inte strul. Jag avskydde hela besöket för jag ville inte alls ta bort det men nu blev det så. "Var ful, spar pengar och ha kul! Finns ju ett uttryck så jag får leva eftet det ett tag. 


Får planera in en resa till min riktiga frisör uppe i Falin och sätta i det på nytt sen. Jennies ska bara bli bra i sin hand först såklart så jag får ta en period och vila håret lite. Den salongen jag var på idag var helt suveräna så när jag ska sätta om håret sen igen är det dit jag kommer att gå. 



Ilands-problem men men. Annars då? Ja båda barnen hade träningar så det var till att agera taxiverksamhet igen och passa på att gå promenad med Ebbe mellan träningarna. Idag har det verkligen regnat hela dagen så vädret är deppigt värre. Jag riktigt kände hur regnet kom innanför kragen på kappan när jag gick och hur det rann längst med ryggen. Så obehagligt! Och kallt. 


Man har en hel ledig dag och ska hinna med så mycket tänker man men en dag försvinner läskigt fort. 



//Sofie 


Inga kommentarer: