08 januari 2023

Snöyra

Onsdagen och torsdagen bjöd på riktigt snöoväder. Det snöade och blåste för fullt. Vi som kunde hade blivit beordrade att jobba hemifrån i torsdags för att inte behöva ge oss ut på vägarna. Så jag gick upp i lugn och ro här hemma och satte mig och började jobba vid köksbordet medan resten av familjen sov. 

Jag var riktigt effektiv de där timmarna. När resten av familjen vaknade såg jag till att även de fick vara lite effektiva. Vi hade projekt slänga ut julgranen kvar att göra och jag jobbade ju. Stängde i min på övervåningen medan de andra fick ordna så granen kom ut. 


Pontus körde på taktiken att klippa ner granen och slänga den i en sopsäck i år. 


Men det blev rätt mycket barr överallt ändå... Även ljusstakarna, stjärnorna och allt annat fick familjen packa ner och framför allt så fick de bära ner skiten i källaren. Sån lyx att sitta och bara ge order och de får genomföra. 

Det var ju dag före röd dag i torsdags så jag stämplade ut tidigare. Då hjälpte även jag till att ta fram alla lamporna och göra det fint här hemma igen. Men tomt det blir det alltid när julen försvinner. 


Hugo och Leah tog sig även an pepparkakshuset. De tyckte även Ebbe skulle vara delaktig. Han fick hjälpa till att ha sönder det. En liten smakbit fick han med såklart men han hade bra gärna velat äta upp hela. 


Vet inte hur bra idé det här var för nu kommer han väl ställa sig mot köksbänken hela tiden...

Leah skulle sen till en kompis så jag skjutsade henne dit. Efter att ha lämnat av henne så såg jag att två loppisar var öppna så det blev besök även där när jag ändå var i närheten. 


En favorit loppis. Hittar man något här så hittar man det för en väldigt billig peng! 


Köpte den här burken och skålen för en total summa av tjugo kronor. 


Sen begav jag mig till gymmet för att svettas lite där. Därefter blev det mathandling på Willys och då slog det mig att jag inget ätit sedan frukost! Alltså sånt här händer typ aldrig mig. Jag är en hungrig människa som vill äta regelbundet. Har aldrig förstått mig på folk som hoppar över måltider eller som glömmer bort att äta? Även med min tandvärk så äter jag. Det ska mycket till för att jag inte ska vara hungrig. Magsjuka är hittills det enda jag kommit på...  


Så jag köpte mig en tonfiskmacka och en pepsimax som jag slängde i mig i bilen efter shoppingen. 


Köpte även med mig årets första bukett tulpaner hem. Älskar verkligen tulpaner och de livar upp det efter att man städat bort julen. 


När jag var på Willys hoppade jag in en snabb sväng på Jysk också. De hade stor rea på mattor och vi har varit i behov av två nya mattor ett bra tag. Jag har haft ögon och öron öppna på både Blocket och Facebookloppisarna (ja även andra loppisar) men inga passande mattor hittat. Kajan har klöst sönder den ena mattan och den andra fick vi slänga efter att Ebbe kräkts på den... Det är kul med djur nästan alltid. 

Men nu slog jag på stort och köpte två nya! Den här ljusa och en grå som fick vara under soffbordet. 


De får duga. Se hur länge de är hela och rena. Förmodligen inte så länge så får passa på och njuta av dem extra mycket nu i början. 


Pontus och jag tog oss sen ut på en hundpromenad i snölandskapet. Så himla fint det var ute med all snö som kommit. 


Tyvärr var det lika jobbigt att gå genom flera decimeter snö som det var fint. Vi gick en runda som består till mesta dels av grusvägar så vi trodde det skulle vara plogat en del av rundan men nej. Men jag kom på att jag kunde gå efter Pontus i hans fotspår då blev det inte lika jobbigt trodde jag men den taktiken funkade sisådär faktiskt. 


Uppför var det såklart också. Det var en rätt krävande promenad. Jag kände hur det brände i både benen och rumpan när jag gick. 

Ebbe däremot tyckte det var rena himmelriket med all snö! han hoppade omkring och rullade sig i snön för glatta livet. 


Själv var jag så jävla trött när vi kom hem sen igen. 


Sen drog Pontus och Leah på tennisträning men Hugo har varit rätt hostig och småförkyld så han blev hemma med mig. Vi har varit rätt förskonade mot sjukdomar ändå den här ledigheten så ska verkligen inte klaga (även att jag haft min tandvärk deluxe). Det är så många andra som legat däckade i både influensa, covid, magsjuka och allt var det är så jag är glad så länge vi står någorlunda på benen här hemma.  



//Sofie 

Inga kommentarer: