02 januari 2023

Nyårsafton 2022

Årets sista dag! 

Helt galet att 2022 går mot sitt slut. Firade vi inte just in det? 2023 tycker jag låter så framtid. Alltså långt fram i framtiden men nu är vi typ där? 


Årets sista dag bjöd på årets sista traktortur. ja för Pontus och Linus del. De tog sig en liten terapirunda. 


Linus var glad över att få åka traktor och Pontus över att någon vill följa med och åka traktor. 


Jag och Sandra tog med Gösta, Ebbe och även Leah på en morgonpromenad. Skönt att komma ut och gå på morgonen men det tar ju sin tid innan det blir ljust nog att kunna gå. Längtar så mycket efter ljuset och solen! Men än är det ju ett tag kvar tills vi är där...

Efter att Sandra och killarna åkt hem blev det soffhägn för min del. Fastnade framför en dokumentär och vips hade jag sett alla tre avsnitten av den. Kände att det kilade lite i kroppen på mig då efter att ha varit still så länge så jag började både städa och tvätta för att få bort lite av all skit inför det nya året. 


Svidade sen om till klänning och glitter! Melodifestivalen och nyår då är det paljetter och glitter som gäller. Senaste två åren har vi firat nyår här hemma själva. Först var det pga pandemin och förra året så firade vi hemma själva för att det var smidigast. Vi skulle nämligen upp tidigt dagen efter för att åka på kryssning och fira Robban som fyllde jämt. 

Men i år så lämnade vi hemmet denna afton och åkte och firade ihop med Cissi och Martin och alla barnen. Vi hade en väldigt lugn och trevlig nyårsafton. Vi åt det klassiska trerätters till middag och umgicks. 


Vid tolvslaget gick vi ut och kollade på fyrverkerierna. Också längesen jag såg sist! Hemma hos oss är det inte så mycket sånt och överlag tycker jag att det minskat rätt mycket med fyrverkerier? 

Men här var det några grannar som gick all in och sköt för fullt. 


Vi höll oss till tomtebloss istället. Känns rätt lagom. Jag är verkligen inget större fan av fyrverkerier. Tycker bara det låter högt och skitar ner om jag ska vara ärlig. 

På julafton pratade vi om att Kalle Anka nog kommer vara en tradition som kommer att dö ut så småningom. Vilka barn är intresserade av att kolla på det? Väldigt få och jag har svårt att se att deras barn i sin tur kommer uppskatta det. Även julkort tror jag tyvärr kommer vara något som det med tiden kommer bli mindre och mindre av. 

Och gällande nyår tror jag fyrverkerier kommer att försvinna också så småningom. Det skadar mer än gör nytta så det tror jag kommer försvinna succesivt. 


Vi hade en jättebra nyårsafton. Inga stora utsvävningar men det behövs verkligen inte. 

Jag har dock fortfarande ont i min mun så jag lämnar 2022 med värk och inleder så 2023 med det samma. Hoppas det ger med sig under de första dagarna av året annars är jag väl så illa tvungen att ringa tandläkaren men det har jag vare sig lust eller pengar till. Känns ju som det är en inflammation i tandköttet så håller tummarna att det kommer att ge med sig av sig självt. 


Hoppas alla ni andra också hade ett bra avslut på 2022, hej 2023 nu kör vi! 



//Sofie 




Inga kommentarer: