05 januari 2023

Tandläkarbesök

 

Fortfarande ont i munnen men värktabletter är bra skit. Det vankades jobb igen för min del men innan dess fick svetten rinna på gymmet. 

När jag kom till jobbet sen blev jag tillsagd av en kollega att ringa tandläkaren. Och det gjorde jag. Hade tänkt ringa ändå men det blev en extra knuff. Fick en tid bara en timme senare. Perfekt! Särskilt med tanke på att jag lämnat in bilen på verkstad och det var snöstorm utanför fönstret... Men jag fick låna bil av mamma och pappa och det gick bra att köra till tandläkaren. Man får ta det försiktigt bara. 


Det var inget inflammerat tandkött utan jag har fått mig en visdomstand! Tjoho! Jag som inga visdomständer haft har fått mig en försenad julklapp av tandfen. Hon kunde behålla den om jag ska vara ärlig. 


Tandläkaren röntgade och även slipade på tanden. Fick (fick köpa rättare sagt) en gel att använda på tanden som ska vara både lite bedövande och bakteriedödande. Sen ska vi höras över telefon imorgon för att stämma av hur det känns. Jag kände ingen jättestor skillnad direkt efter. 

Faktum är att jag behövde ta värktablett igen när jag kom tillbaka till jobbet så mina förhoppningar om att det ska vara löst är låga...

Var så trött när jag kom hem sen. Riktigt snöoväder så det tog sin tid att åka hem i snön och blåsten och så ont i munnen på det...


Det blev en powernap på soffan. Sen fick jag lite energi igen efter att fått mat i magen och ytterligare en värktablett. Vår gran barrar värre än jag vet inte vad så den får åka ut nu tyvärr. 


Den är så himla fin och lyser verkligen upp i det här mörkret. Men jag orkar inte dammsuga mer barr så nu åket den ut. 

Eller ja pyntet åkte ner iallafall. Pontus var inte hemma så han får ta ut den när han är hemma igen. Den är så stor och bred granen så jag vet inte riktigt hur vi ska få ut den på bästa sätt. Med tanke på hur mycket den barrar vill jag inte släpa den genom hela huset för att få ut den... Det misstaget har jag gjort tidigare. 


För varje pynt jag tog bort så lossnade all barr på den grenen. Plastgran kanske inte är så dumt ändå? 


Ja sen fortsatte jag och började även plocka undan tomtarna och annat pynt. Kan lika gärna plocka bort även det om nu ändå granen åker ut.  Det blir bara så tomt när man plockar undan julen. 



//Sofie 

Inga kommentarer: