18 juni 2009

Kissekatten

En rolig sak är att vi ska skaffa katt! Vi har pratat om att skaffa en innan men nu måste vi verkligen ha en katt! Jag har sett massa små möss springa utanför huset och det är ju bara en tidsfråga innan de hittar något litet hål så de kommer i här i huset. Vi hade egentligen tänkt ta en kattunge uppe från Ljungberga (Pontus kusins gård) men de har inte fått några kattungar där i år tyvärr. Så jag har letat på blocket och hittat en annons om kattungar från Jönköping. Mailade tjejen som sålde dem och fick svar att det fanns ett par honor kvar och de var leveransklara i början av augusti. Det passar oss perfekt för i augusti har vi inte så mycket inplanerat så då kan vi ta en kattunge och bara kunna mysa med den:). Jag hade velat ha en vanlig bondkatt egentligen men när jag såg denna så blev jag kär!! Hon är (ja vi ska ha en hona för att väga upp lite här i vår familj där alla andra är killar) norskskogskatt, hennes mamma var vit och pappan brun/svart. Vet inte om den kombinationen gör att de inte är "lika fina" för de skulle "bara" ha 1000 kronor för henne. 1000 kronor är mycket pengar för mig, speciellt på en katt som annars inte kostar mer än en 100-lapp (som sagt så är inte jag mycket för raskatter men denna är ett undantag!). Pontus tyckte det var lite mycket pengar men han sa att jag fick bestämma så nu är den lilla tingad och i början av augusti är hon våran kisse!

Någon som har ett bra namn till henne? Jag hade massa bra killnamn men inget sådär klockrent namn till en tjejkisse. Så lämna gärna en kommentar om ni vet något bra namn!:) Kanske Sirpa eller vad säger du Jennie haha. *internt skämt*

//Sofie

3 kommentarer:

Noomi & Emilio sa...

jaa nu är hon snart 3 veckor redan.. shit vad tiden går...ja precis.. de e ju de största man kan få vara med om som människa..!!

jaa usch, de växer ju så snabbt.. man hinner ju inte med.. o nu gå han för fullt här hemma!!
oh men va gullig du e =) Hugor är oxå värsta sötfisen!!!

Är du aldrig inne i stan nåt längre då?

kram

Jennie sa...

Sirpa, Rut eller Dagmar, bara att välja;)

Sandra sa...

Alla dessa djur, jag förstår inte vad det är med min familj!