05 december 2012

Hur lär man sig tycka om stark mat?

Jag är överkänslig när det kommer till stark mat och kryddor. Jag klara ju inte av någonting. Det blir en brännande känsla i hela munnen och så får jag dricka sjukt mycket vatten.

Som idag till lunch. Jag hade köpt vårrullar. Mild smak. Jag fick knappt i mig dem!
Sen tyckte jag att det blev lite torrt med bara vårrullar och sallad så jag tog lite sweet chili sås till. Då blev det bara värre.

Jag får liksom inte i mig det. Det är som ett brinnande helvete i min mun. Någon som har bra tips på hur man kan lära sig äta stark mat? I alla fall lite stark mat. Jag klara ju inte ens av det. Skitjobbigt att vara kräsen och  "inte tycka om" stark mat. Känner mig som barnen. Är man vuxen ska man kunna äta allt.

Jag tycker inte om svamp heller men jag kan ju äta det liksom. Och ibland går det att peta bort lite diskret i vissa rätter.. Men när det är stark kryddad mat? Hur gör man då? Utan att man ska bli helt röd i ansiktet och sitta och hinka i sig vatten?


Dessutom säger alla att det är så gott med stark mat. Jag skulle också vilja att det var gott. I alla fall inte outhärdligt.

//Sofie

1 kommentar: