13 november 2019

Olika storlekar

En sak som jag är riktigt glad för är att jag med åren kommit över min "storleksnoja". Den där grejen om att jag bara skulle kunna ha en storlek. Ja om den inte var mindre såklart då gick det bra såklart, men fy om plagget krävde att jag skulle behöva köpa en storlek större än vad jag brukade ha! Då kunde jag avstå från köp hur fint plagget än var.

Idag har jag blivit mer vän med både min kropp och med att köpa kläder i olika storlekar. Varför skulle man endast kunna ha kläder i en storlek? Klädesplagg varierar ju något enormt när det kommer till både modell, passform, material etc. Sånt som verkligen spelar in med hur plagget sitter på våra kroppar.

Jag skulle säga att jag brukar ha storlek M i de flesta plagg men långt från i alla. Tänkte ta och visa det med några nyfyndade klänningar jag köpt senaste tiden. Ber på förhand ursäkt för de dåliga bilderna men det är ju lögn i helvete att kunna ta några vettiga bilder i det här mörkret som råder så här års. Eller iallafall för mig och min mobilkamera.


Den här fina blårandiga klänningen fyndade jag på en superrea. Endast 69 riksdaler fick jag betala och den sitter ju som en smäck! Storlek i klänningen? 42/44 som är en större storlek än vad jag brukar behöva ha annars men vad gör det? Inte ett skit. Klänningen passar och jag är supernöjd över mitt nytillskott till klänningsgarderoben! 



Det här är också ett fynd till sommaren. I den här klänningen fick jag köpa storlek XS. Inte heller någon storlek jag brukar ha annars. Den glipar dock liiiite över bysten men det är ju inget som inte en liten nål med tråd kan åtgärda!


Summa kardemumma så spelar ju inte storleken någon roll. Bara man själv är nöjd och trivs med kläderna man bär. Och framförallt kroppen man bär! 

//Sofie 

1 kommentar:

Jennie sa...

Samma här! Förutom på skor. Vägrar köpa 41. 😂 Tycker 40 är jobbigt nog 🙈