20 oktober 2021

En tisdag i oktober

Tisdag! Startades med träning på gymmet och sen hem igen för jobb. 


Jag kollar aldrig på nyhetsmorgon men hade på det i bakgrunden när jag jobbade igår. Tyckte nyhetshallåan påminde så mycket om någon men kunde verkligen inte komma på vem. Men efter ett tag slog det mig vem som måste varit hennes stilikon. 

Likadana glajjor och matchande frisyrer. Ugglan Helge är en riktig stilsättare. 


Jobbade bara fram till lunch igår för sen var jag tvungen att ta tag i hur vi skulle få fram Hugos test på covid-provet. 


Vi fick hem något i somras om att Hugo skulle fylla 13 år och då gäller det här bla bla bla. Läste det bara lite snabbt och sen glömdes det bort. Men nu slog det oss att vi inte längre har tillgång till hans journaler etc. Vi har inte längre tillgång hans uppgifter rörande vad gäller sånt som gäller hans hälsa. Dessa är han ansvarig för själv och han kan endast själv logga in på mina sidor på 1177 och läsa. Vi som föräldrar har inte längre rätt till det. Galet! 


Så vi har hållt på att fixa med mobiltbankid så han själv kan logga in där. Men det visade sig inte vara det lättaste. Jo att skaffa bankid men inte rätt sort. När det inte gick efter flera försök så ringde vi både till vårdcentralen och 1177 för att  försöka få provsvaret via dem men det var inte heller det lättaste. Fy fan alltså. Höll på i flera flera timmar med den här skiten. Ett tips till er med yngre barn är att se till att skaffa mobiltbankid i god tid för när de väl fyllt 13 år kan det bli så här rörigt. 


Han hade iallafall inte covid-19 så det var skönt. 


Jag körde städrace här hemma sen och på kvällen gick jag och Ebbe promenad ihop med Emma. 


Ja det var min tisdag det. Inte alls lika solig och fin som måndagen men en grå regnig tisdag i oktober är en tisdag det med. 


//Sofie 

Inga kommentarer: