01 oktober 2021

En uppvisning av köksrenoveringen

Jag har ju inte visat upp några bilder på hur köket blev efter vår uppfräschning! En del kanske knappt ser någon skillnad men tro mig. Det är det. Bildkvalitén är väl sisådär. Mobilkamera och svårt ljust men vad fan. Det är väl det som kännetecknar en amatörblogg som min. 

Före bilder? Jag utgår från att alla vet hur det såg ut innan (jag glömde ta före bilder). Men hittade den här gamla blogginlägget: https://zouphie.blogspot.com/2012/07/koket.html så in och kika där om ni vill se en glimt av hur det såg ut tidigare. 

Här är en titt på vår nya fläkt! Innan hade vi en rostfri sak som fungerade halvdant, men nu har vi en fullt fungerande och mycket tjusigare fläkt i svart. Tjusig men högljudd. Ett tips till er som går i köpa spisfläkts tankar är att gå inte bara på utseendet utan kolla även ljudnivån innan köp. 


Bänkskivorna innan var sååå slitna. Fullt med fula fläckar från både varma grytlock, bär och annat jag inte ens vill veta vad det var. Pontus slipade och oljade om bänkskivan. Ja jädrar vad han oljade. Men 4 lager olja och 4 dygn senare var bänkskivan som ny igen! Alla fläckar försvann vilket vi inte trodde innan. Så nöjd!  

Även beslagen på alla skåpen och luckorna är utbyta. Precis som färgen. Tidigare var både inredningen och väggarna i vitt men nu är det mer grått. 


Det blev en mycket varmare känsla i köket med den grå tonade färgen mot den tidigare vita. 


Vi byte även lampor i köket. Innan hade vi fula lysrörsarmatur men nu satte vi dit dessa vackra lampor istället som arbetsbelysning över bänkarna.
 

Hyllorna fick sig också ett lyft när de oljades in. Här skulle vi vilja bygga överskåp och även göra om och bygga mer skåp under. Vi skulle även velat bytt golvet och lagt golvvärme under. Men det får bli en annan gång. När mer tid och pengar finns. Tills dess får hyllorna hänga där och visa upp sig med alla gamla vackra plåtburkar. Som alla faktiskt används till någonting. De står inte bara där och är fina inte. 


Vi byte även ut alla lysknappar och vägguttag till dessa fina i gammal bakelit stil. Precis som vi gjorde på toan när vi renoverade den på övervåningen. 


En sån liten detalj som gör stor skillnad. Alla rum vi kommer renovera i framtiden ska vi försöka byta ut eluttagen i. Så det till sist kommer vara enhetligt i hela huset. Det vore fint att ha allt i samma stil sen. 

Ja det var en liten titt på hur köket blivit. Är så nöjd med det. En liten renovering som tog sin lilla tid men fint blev det! Nästa gång köket ska målas om blir det gult. Jag fick inte igenom min vilja den här gången. Lite förvånad faktiskt då Pontus brukar ge med sig till sist när jag får mina idéer som han först är väldigt skeptisk till men sen brukar gilla ändå. Men inte den här gången. 


Får vara mer ihärdig nästa gång. Jag vill ha ett gult kök någon gång i mitt liv. Gult är fint! 


//Sofie

Inga kommentarer: