28 november 2013

Adventsfint

Gårdagen och dagen har använts till att göra det lite stämningsfullt här hemma inför första advent som ju är på söndag. Jag jobbar hela helgen så skönt och ha allt klart.

Pepparkaksbak har det också blivit. Pontus gjorde en deg häromdagen så igår bakades det för fullt. Jag jobbade dock men fick vara med idag när det skulle dekorerades. Istället för pepparkakshus så blev det en traktor. Eller det där lät ju som om vi alltid bakar pepparkakshus men så är inte fallet. I år var första gången och det blev alltså inte ens ett hus utan en pepparkakstraktor med vagn.

Städat och fejat har jag gjort idag. Ville inte sätta upp alla ljusstakar och stjärnor innan det var någorlunda fint. Skulle egentligen vilja göra den årliga stor-storstädningen. Pontus och jag brukar köra en sån varje år innan jul. Då när allt verkligen städas och tvättas och blir rent. Gno i varenda vrå i köket, torka av taket, alla dörrar, lister,väggar och annat blir fria från små fingeravtryck, tvätta alla textilier...ja ni vet när man verkligen städat precis allt. Typ som en flyttstädning fast man inte ska flytta:) Får se om vi hinner med en sån städning innan jul. Får väl ta det efter annars.

//Sofie

Barnens adventskalender har också hängts på plats:) 
Hugo och Leah blev verkligen så nöjda med traktorn. 

Inga kommentarer: