14 oktober 2015

Våra alldeles egna små Einsteins

Jag fick på ett klipp på facebook idag där det var en konstnär som målade ett porträtt av Albert Einstein och Hugo stod och sneglade över min axel och såg det hela.

Vår son är en väldigt vetgirig liten kille. Han frågar och vill veta typ allt. Han lägger dessutom allt på minnet. En fantastisk egenskap som jag hoppas han bär med sig under hela sin skolgång.

Men det finns ingen som kan få mig och känna mig så ointelligent som Hugo. Han frågar så mycket om allt och inget och det slutar alltid med att jag får ta fram datorn eller mobilen och googla på vad det nu är han vill veta.

Det är så Hugo kommer komma ihåg mig från sin barndom. Han som frågade och mamma som googlade.-)

I alla fall nu var det Albert Einstein som fångade hans intresse så den här kvällen har ägnats åt honom. Vem var han? Vad gjorde han? Fysiker, vad är det? och nobelpriset vad är det för nåt? Varför fick han nobelpriset? Atomer och molekyler... Hugos ögon tindrar och hans mamma bara ZzZzZz....haha:-)

Leahs frågor var ju av helt annat slag. Dock inte så lätta att hitta svaren på. Inte ens på google. "Varför hade han en sån ful frisyr för?" "Hade han ingen kam?" "Fanns det inga frisörer på Einsteins tid?" Och varför ser han inte smart ut om han nu var det?"


//Sofie 

Inga kommentarer: