09 november 2016

Träningen


Jag behövde komma hemifrån en stund kände jag i morse så jag drog till gymmet.

Det var skönt att få ett avbrott från hemmet och få komma iväg och fokusera på något annat. Jag kom på det att när jag tränar, då tränar jag. Då kopplar jag bort allt annat. Det måste jag för att kunna fokusera ordentligt.

Annars så har jag svårt för det. Jag ligger gärna ett steg före i tänket hela tiden. Tänker på allt och lite där till ibland. Inte konstigt att hjärnan bli trött och stressad. Svårt mönster att komma ur då jag ju är sån som person.

Men när jag tränar då är det full fokus på det. Då hinner jag inte tänka på en massa annat. Så skönt!

Kör jag gruppträningspass så har jag en instruktör som härjar hela tiden så då har hjärnan fullt upp med att hänga med där och se till att jag gör rätt. Lite samma är det även när jag kör egna pass, särskilt styrka. Då är det full koncentration så att övningen utförs rätt så jag riktig känner hur det tar i musklerna.

När jag springer då tänker jag på annat men det är mer avkopplande. Lite mer meditativt över. Det är så skönt att flåsa runt i skogen och bara låta tankarna flyga iväg. Ja om jag springer en sån typ av runda. Kör jag intervaller eller liknande då blir det fokus på det.

Att bara ha som mål att bli helt sketslut är rätt skönt ibland. Särskilt efteråt:-)

Träningen ger mycket och för mig även en stund att få koppla bort allt annat.

//Sofie 

Inga kommentarer: