24 augusti 2015

Luktar som Spice Girls kort


Här hemma kör vi med ett belöningssystem som går ut på att barnen får 1-10 kr när de hjälper till med olika saker. Typ när de ger Poker mat, plockar ur diskmaskinen, dukar fram på bordet etc.

Funkar faktiskt väldigt bra! Vi skriver upp på griffeltavlan vi har på väggen när de gjort något och hur mycket de "tjänat" ihop. Sen när de fått upp en summa så får de välja själva vad de vill göra för pengarna.

Leah valde sist att köpa ett samlaralbum med Frost. Man kan alltså köpa till kort från Frost som man sen sätter in i albumet.

Det gav mig såna flashbacks till när jag var liten och gick till "lek och tips" (lokala tobaksaffären som hade allt) för att köpa Spice Girls kort till mitt samlaralbum.

Känslan när man öppnade det nya paketet med kort och man hoppades på att få vissa speciella kort och inga som man redan hade. 

När Leah öppnade sitt nya paket med Frost kort idag så luktade det precis samma som när jag köpte Spice Girls korten när jag var liten! En sån speciell doft som väckte minnen till liv.

Tycker det är så häftigt när man känner en doft och får såna minnen av den.

//Sofie

1 kommentar:

Jennie sa...

Åh, nästan att jag ska köpa Frost-bilder bara för att få känna den lukten igen!