10 oktober 2016

Besökt farbror doktorn

Jag har inte blivit bättre. Jag var feberfri inatt och imorse men det onda i halsen hade blivit ännu värre så jag kunde knappt dricka utan att det kändes som jag hade massa knivar i halsen. Ringde ner till vårdcentralen och fick en tid dit vid 14.

Innan jag skulle åka iväg kände jag hur febern kom igen. Började frysa som en tok och sen svettades jag. Alltså jag får såna febertoppar så jag svettas så mycket så jag måste jag byta kläder, ja till och med byta sängkläder då det blir helt blött.

Tryckte i mig värktabletter och åkte. Läkaren var jättebra. Träffat honom tidigare och han lyssnar verkligen och är noggrann. Tyvärr inte alla läkare som är det. I alla fall hade jag 37.8 i temp med värktabletter i kroppen vilket är högt för mig som i normaltemp ligger på 36.

Halsen var svullen och dan så jag fick penicillin utskrivet som jag ska käka nu i 10 dagar. Han trodde det skulle bli bättre redan om ett par dagar.

Är ordinerad att äta sånt som är skonsamt för halsen så jag var och köpte massa olika färdigsoppor att ha hemma. Första riktiga mat jag får i mig sen i fredags. Har bara lyckats få i mig blåbär och nyponsoppa innan. Avslagen Coca Cola och varm saft eller te har funkat med men blir rätt tråkigt i längden och innehåller inte så mycket näring direkt.

Snälla grannar har vi med som ställer upp och hjälper till! Barnen fick gå över dit när de kom hem med skolbussen medan jag var hos doktorn. Nu ville de inte komma med hem därifrån så de får vara kvar en stund till. De skulle äta våfflor och ha disco i källaren☺

Vi har inte många grannar men de vi har är helt suveräna. 

Nu ska jag få i mig min soppa då den äntligen svalnat till ätbar temperatur.

//Sofie


Inga kommentarer: