04 oktober 2016

Den däringa bullens dag



Jag hade som mål idag att vara den enda svensken som inte ätit nån kanelbulle men det sket sig. Hade barnen med mig på Willys och handlade och de var inte sena med att se alla kanelbullar som såldes. Så jag gav med mig och köpte hem ett par bullar. Karaktär till att inte smaka har jag såklart inte så jag blev inte den enda svensken som inte ätit nån kanelbulle idag.

Har jobbelijobbat idag och direkt efter jag slutat så tog jag med mig kidsen för akut shopping av jacka. Hallå det blev ju svinkallt bara över en natt! Här hemma hade vi minus 4 grader imorse. Frost på bilrutorna så det tog extra tid innan vi kom iväg.

I alla fall så har min son lyckats med konststycket att slarva bort inte bara en utan två jackor. Så han är jacklös vilket inte passade så bra imorse med den kalla vintertemperaturen. Skulle leta fram vinterjackan till honom men kom då på att han ingen har då den blivit alldeles för liten.

Så idag var vi bara tvungna att få tag på en jacka. Alla var snordyra och ingen som föll Hugo i smaken (och inte mig heller). Men så i sista butiken vi var inne i så fann vi en jacka som bara var dyr (inte snordyr) och som Hugo tyckte om.

Nu är den ordentligt märkt med namn och jag har hållt en lång föreläsning för min son om vad som kommer hända om den här jackan skulle komma bort. Fler som har barn som är helt disträa och har bort saker hela tiden? Hugo är hopplös. Det är extra dyrt med såna barn.

Jag brukar handla mycket begagnat och jag har varit på jakt efter jacka och vinterkläder till Hugo i flera veckor på olika sidor men inte lyckats få tag i nåt bra. Så nu kommer jag väl bara hitta fina jackor i storlek 140 till bra priser på alla köp och sälj sidor.

Men jag tycker det är helt galet att ytterkläder och skor till barn kostar lika mycket (om inte mer) som till oss vuxna. Jag växer ju inte ur kläderna efter en säsong men det gör ju barnen. Då är det så bra att kunna fynda på Köp och Sälj sidorna. Fast man ska ha lite tur också så man hittar det man är på jakt efter. Ibland går det medans man andra gånger får köpa från affären:-)

//Sofie

Inga kommentarer: