20 september 2020

Barn och gamla

På lunchen i fredags var jag och fick mat hos Erik. Majken och Frida var inte hemma, men mamma och Minna var där och hälsade så fick träffa dem också:-)  


Mosters favorit Minna! Minna är i sån rolig ålder. Mycket tankar och idéer om allt och ingenting. Det är väldigt kul när man har syskonbarn (och egna barn såklart:) i olika åldrar för varje ålder har ju verkligen sin charm. 

När jag slutade jobbet sen så degade jag och Leah i soffan en stund. Vi var sega efter veckan som varit. Passade på att kolla på första avsnittet av den nya serien "Fyraåringarna på äldreboendet". Sån underbart mysigt och fin serie! Längtar redan efter nästa avsnitt. 

Jag har alltid funderat på varför förskolor och äldreboenden inte samarbetar med varandra mer. Det är faktiskt något som jag har tänkt på i så många år. Jag har ju jobbat inom båda verksamheterna och jag tror verkligen att både de äldre och barnen skulle må så bra och få ut så mycket av det. 


Jag började fundera på hur många äldreboenden det finns bara i vår lilla kommun som ligger i stort sätt granne med en förskola. Det är ju ett par, tre stycken bara här! Man kan ju göra så många samarbeten på så många olika sätt! Ta bara en sån sak som att barn skulle komma dit och lussa för de äldre. Det skulle ju vara en toppengrej! Jag kommer ihåg när Pontus mormor bodde på äldreboende och Hugo och Leah kom dit och visade upp sig i sina Luciakläder. Det var ju inte bara Pontus mormor som uppskattade det utan alla de gamla som också bodde där och såg dem blev så glada. 


Vem blir inte glad av att se såna här liksom:-) Så små och söta mina hjärtan!  


Det är så många ensamma äldre människor som behöver få känna sig behövda, uppskattade och känna livsglädje igen. Jag tror verkligen på idén om att jobba över åldersgränserna med våra barn och äldre i samhället! 

Så fint program så har ni inte sett det rekommenderar jag det verkligen! 


Vi tog oss sen in till stan och gick hundpromenad hela familjen i det fina vädret. 


Eller Hugo hängde på fritidsgården med sina kompisar så när vi gått vår promenad gick vi dit och möte upp honom där. 

Köpte sen med oss mat hem som vi åt till middag. Orken att laga mat fanns inte så då är det skönt med smidiga alternativ ibland :-) 


Ebbe och Hugo hade fredagsfeeling på köksgolvet. 


Den här fina brickan med handtag köpte jag på loppis men har inte riktigt hittat rätta platsen för. Men det behöver jag inte fundera på längre. Kajan har lagt beslag på den helt och hållet. Det är hans nya favorit ställe att ligga på om dagarna. Ja är man inte snabb nog att ta tillvara på saker så kan katten lägga beslag på dem:-) 

//Sofie 

Inga kommentarer: