21 september 2020

Sista båtturen

Pontus och barnen drog iväg på fotbollsmatch tidigt igår morse. Jag velade lite om jag skulle följa med eller inte men det slutade med att de skulle samåka till matchen med den andre tränaren och hans son så då fanns det ingen palts över till mig i vilket fall. Så jag stannade hemma.  


Jag och Ebbe tog en förmiddagspromenad i den fina skogen. Riktigt skönt trots mulet och lite småregn. 

När jag kom hem sen började jag med att röja på verandan och altanen för att förbereda inför kommande vintern. Kändes som jag nyss plockade fram allt, det går så fort! 

Tog in alla dynorna och tvättade då de blivit rätt smutsiga och dana. 

Hade annars en väldigt lugn och skön söndag. Framåt senare eftermiddagen åkte vi till båten för att se till den och ta ner seglen från bommarna. Tömde även båten skafferivaror som vi haft där i och sånt som skulle hem och tvättas. 

Blev även en sista tur för säsongen. Himmelen sprack upp och det blev riktigt fint väder! 


Solen värmde och det var riktigt skönt så vi kunde sitta uppe på däck och njuta av solstrålarna! Kände inte alls för att åka tillbaka in med båten sen. Hade gärna varit ute en längre sväng. 


Det blåste knappt något så det ar nog det som gjorde att det blev så himla skönt väder att åka omkring i. 


Är det någon som älskar båtlivet och att åka båt så är det Ebbe. Han sitter ofta så här med huvudet mot kanten, blundar och njuter av att öronen fladdrar i vinden. 


Leah passade på att övningsköra lite när vi skulle åka tillbaka till hamnen igen. 

Jag behöver ta tag i och bli bättre på att köra jag med. Blir ju så naturligt att Pontus alltid gör det. Jag kan ju köra men jag är inte så säker, det jag skulle behöva träna mer på så jag känner mig trygg. Det kan ju hända något när man är ute som gör att jag skulle behöva ta över rodret. 

Fast köra är ju egentligen inte det stora problemet. Mitt stora problem är ju att hitta. Jag har ju dåligt lokalsinne på land så då ska vi inte tala om hur illa det är på sjön. Läsa sjökort jovisst, men det vore ju skönt att kunna hitta någorlunda iallafall. Det får bli mitt mål nästa båtsäsong! 

//Sofie 


Inga kommentarer: