11 mars 2010

Borstar tänderna

Sitter jag och gör nu:) Sitter även i telefonkö ner till vårdcentralen. Gjorde något dumt igår..eller dumt. Jag har haft sådan djävulsk halsbränna de senaste nätterna så jag har verkligen inte kunnat sova. Gick då ner på stan och skulle köpa något för det . Fick till råd att använda pepcid duo för det skulle vara så bra. Senare på kvällen när jag känner av denna halsbränna tar jag en tablett. Men precis när jag tagit den ser Pontus att det står att man inte ska äta dessa tabletter under graviditet... Jag som faktiskt alltid läser på paketen innan jag tar tabletter jag aldrig tagit innan gjorde ju såklart inte det nu.

Blir jättehispig och vill ringa till sjukvårdsupplysningen. Men Jönköpings län har ingen sjukvårdsupplysning! Hur galet är inte det? Ingen sjukvårdsupplysning! Det står bara överallt att man ska då vända sig till sin vårdcentral för hjälp...Vårdcentralen här har öppet 7.30-17.00 vardagar, helger är det helt och hållet stängt! Vad ska man göra då? Hittade en sida på nätet där alla nummer till sjukvårdsupplysningar för alla län i hela Sverige stod, Jönköpings län var det enda som inte hade något! Sjukt...

Pontus lugnade mig i alla fall med att det stod "bör inte användas.." under graviditet och inte som under amning "ska inte användas.."Men jag vill kolla säkert så det inte är något. Men jag ringde precis när de öppnade men får ändå stå i kö i 45 minuter. Men de ska ringa upp då som tur är så jag hoppas det går fort.

Lite sur på tanten med som gav mig rekommenderade dessa tabletter till mig. Jag sa ju precis som det var att jag skulle ha dem pga. att jag fått halsbränna av graviditeten. Och det är ju inte direkt osynligt att jag är gravid speciellt inte i de kläderna jag hade på mig då..

Får se vad de säger helt enkelt.

//Sofie

1 kommentar:

SoffiZ-Oliwers mamma sa...

OJ! Men det är nog ingen fara! Hoppas att de ringer upp snart:) Hoppas att du får en bra dag! Många kramar!