10 mars 2017

Dejt med Leah

Invigde en ny klänning jag fick hem i veckan. Köpt på tradera för 20 kr (inklusive frakt). Billigare än så blir det knappt. Fast när jag skulle ta på mig den så kändes det nästan som att det billiga priset slog mig i ansiktet. Jädrar så svår dragkedjan var att få upp! Är det bara jag som lider av detta problem med dragkedjor på klänningar som är svåra att dra upp? Särskilt när dragkedjan ska över sömmen, ja då kan det ta helt tvärstopp.

Testade innan jag tog på mig klänningen och då gick dragkedjan jättelätt och dra upp men när jag tagit på mig klänningen då jäklas det minsann. Vad beror det på? Dragkedjor av dålig kvalité? Jag köper ju som oftast relativt billiga klänningar ändå. Kan det vara det som gör att de är svåra att dra upp? Inte alla dragkedjor som är det men många.

Men skam den som ger sig, jag lyckades få upp den till sist!


Idag var jag och hämtade Leah efter skolan (Hugo slutade senare så han fick åka skolbussen hem). Det hör ju inte till vanligheterna då barnen oftast är på fritids före/efter skolan och är de inte det så åker de ju skolbuss. Mysigt att hämta och ännu mysigare var det när vi åkte ner på stan tillsammans.

Jag hade inte ätit lunch och Leah hade ätit dåligt med soppa så vi satte oss på ett café för att få i och något. Leah fick pannkakor och jag åt en sån himla god ceasarsallad!



Det är så mysigt att göra något sånt på tu man hand med barnen. Leahs mun gick i ett och hon berättade och pratade om massa olika saker. Såna stunder är de bästa.

Vi hann in en snabbsväng på en loppis. Betoning på snabb då de visst skulle stänga när vi kom dit. Jag måste bara få sucka högt här en stund. Vi var ju på den där 80-tals festen för några helger sedan och den blev vi bjudna till för längesen. Enda sedan dess har jag letat och letat! Letat efter en sån typiskt 80-tals bal/brudklänning med puffärmar och hela köret. Ni förstår vad jag menar va? Såna klänningar brukar jag alltid se på loppisar säljas för typ ingenting. Men när jag skulle ha tag i en sån till festen nej, då hittade jag ingen någonstans!

Jag letade på loppisar, tradera, blocket ja hela köret. Fanns inte! Nu går vi in på EN loppis och där hittar jag TRE såna klänningar som skulle passat perfekt! Suck...

Jaja så är det men så typiskt!


Hittade det här fina fatet före endast en tia (halva priset). Rätt nöjd över det fyndet!

Hugo har haft en klasskompis här hemma i eftermiddag och Leah har jag skjutsat hem till farmor och farfar. Hon ska sova över där inatt. Hugo har innebandymatch imorgon som Leah inte var så sugen på att följa med på så hon får vara där istället.

Nu blir det myskväll med grabbarna här hemma. Tacogratäng med hemmagjort vitlöksbröd, mums! Sen är bara frågan vad man ska titta på ikväll när På Spåret är slut?

//Sofie 

Inga kommentarer: