10 juli 2009

Hemtjänsten

Igår så hörde de äntligen av sig angående jobbet. Så det blev snabba bud och i morse så började jag gå brevid för att lära mig alla rutiner etc. Och de är ju några så jag har mycket att lära mig. Började 7 och slutade vid 16.30. Heldag men det kändes bara skönt att få ut och jobba igen. Erik och pappa kom och hämtade mig efter jobbet då de skulle in en sväng till Tranås så då slapp Pontus hämta mig. Dels har vi ju fortfarade bara en bil och sen är det inte så smidigt då vi är hundvakter åt Obelix denna helgen också. Vi har även varit en sväng hemma hos Krille och Sarah och kollat till deras små kisseungar som de tagit hem (de är nämligen också bortresta). De är ju två kissar så de klarar sig ju rätt bra, katter är ju väldigt självständiga i jämnförelse med hundar tillexempel. Iallafall så glömde jag ju kameran vilket jag är så arg för! Hugo var hur gullig som helst när han satt där på golvet tillsammans med kattungarna! Ahh får ta med kameran imorgon och knäppa lite bilder då istället. Fast Hugo tyckte Obelix var snäppet roligare än katterna tror jag, herregud som han skrattade åt honom. Hugo gillar stora djur:) Det ska vara en leonberger på 83 cm i manke och inga små kissemissar:)

Jennie har ju också skaffat katt! Snacka om att jag längtar till vi ska skaffa vår/våra. Pontus vill ju gärna ha två men jag tycker ju det räcker med en..vi får väl se vad det blir.
Annars så har vi kommit rätt så långt i vårat småpysslande här i huset. Jag har installerat mina loppisfynd där jag vill ha dem och Pontus har fått dit mycket av allt små plock som vi hade kvar att göra. Typ lister och några trösklar, sånt som blivit lite glömt men ändå behövs göras:) Det finns ju fortfarande att göra om jag säger så men ändå. Jag tänker alltid på ALLT som jag vill göra men idag så slog det mig hur mycket vi faktsikt har hunnit göra under denna ändå korta tiden som vi har haft huset. Vi har ju faktiskt total renoverat alla rummen mer eller mindre och fått det någorlunda som vi (jag) vill ha det inredningsmässigt. Så nu är det bara att fortsätta och köra på haha.

Äntligen har Hugo somnat! Han har blivit så svår att få att somna på senare tid! Eller han har ju alltid varit svår att få att sova men de senaste veckorna har varit katastrofala! Men nu ikväll så gav jag honom bara vällingen och stoppade om honom i sängen och gick ut. Sen har jag bara gått in dit två gånger och satt i nappen och lagt honom ner när han har skrikit. Sen har jag faktiskt inte brytt mig om hans illvrålande skrik och se där han gav upp till slut och somnade!! Efter 2 timmar men ändå:) Yes mamma vann till slut haha. Den taktiken har jag aldrig lyckats med förr nämligen så det känns lite gött må jag säga:)

Vi var i Linköping en sväng igår också och köpte dörrhandtag så förhoppningsvis kan vi göra det sista på våra innedörrar imorgon, eller de dörrarna på nedervåningen. Nae nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Tycker i och för sig att jag fått ihop en rätt lång text ändå:) Ha det gott allihopa!

See you later
//Sofie

1 kommentar:

Nathalie sa...

Katter älskar ju totalt sällskapet av andra katter så två stycken låter ju inte så dumt ändå! =)