09 juli 2009

Så hjälpsama alla är!

För 2 veckor sedan ringde jag till min barnmorska för att fråga lite angående min degmage som aldrig vill försvinna trots timmar på gymmet, dagliga situps och kosthållning i flera månaders tid. Hon tyckte inte det var något som de kunde göra något åt så hon skickade mig vidare till vårdcentralen. Där tyckte de att det var konstigt att barnmorskan skickat mig till dem då de ansåg att det var något jag skulle ta upp med min barnmorska och inte sjuksköterska. Tillslut fick jag en telefontid med en läkare (för något besök trodde hon ju då inte att jag behövde) och i morse så ringde alltså denna läkare. Dock var han ju lika duktig som en apa. Jag har läst massa på Internet om detta och jag tror att jag kan ha delade magmuskler och det är därför som min träning inte ger något resultat. Men när jag nämnt detta för dessa tre personer så har de bara sagt att det vet inte de någonting om. Hallå en läkare!! Ska inte en läkare kunna sånt? Ingen av dessa, en barnmorska. en sjuksöterska och en läkare vet alltså vad delade magmuskler är eller vad det innebär. Det var så att JAG fick förklara för dem vad jag läst om det! Det står i och för sig överallt att det är ett vanligt problem men väldigt få söker för det för vissa människor tror väl att magen ska förbli degig hela livet bara för man fått barn... De frågade flera gånger om jag hade ont av det och det har jag ju inte så då ansåg väl de att det inte var ett problem för dem utan för herr plastikdoktor eller nåt.

Jag vet att det kan ta tid och allt sånt men hallå Hugo är snart 1 år! Och jag började med mina "gå minst 10.000 steg om dagen" bara en månad efter han var född. Jag började gå på gym i januari månad regelbundet. Jag har gjort mina 100-160 stups morgon och kväll i 7 månaders tid och det har inte gett något resultat vare sig på måttbandet eller vågen! Var ska jag vända mig för att få hjälp? tips någon? Jag har ingen extremmage kanske men den är ändå kvar och den är fortfarande så där degig och bara hänger. Jag kan inte ha på mig ett par byxor knappt för de trycker åt lite och då får jag värsta valkarna, huden är ju så slapp som det blir ju valkar av minsta lilla. Så skulle det ju inte bli av en "fettmage" direkt. Ahh svårt att förklara men ni som fått barn kanske förstår vad jag menar? Tröttsamt är det iallafall när ingen ens kan hjälpa en det lilla minsta, inte ens vart jag ska vända mig med mitt problem.

//Sofie

1 kommentar:

Tina sa...

vilka typer då.. som inte kan något. jag vet att mamma fick delade magmuskler efter att hon fått mig... ett tips testa att gå på en coreklass. tränar hela mag-bål-rygg muskulaturen för att få en fin balans mellan musklerna vilket kan göra att magens degighet minskar om samtliga små muskler kring bålen stärks.. vet inte om de funkar mot delade magmuskler men de kanske syns mindre.. hur är de annars då? kram