09 februari 2020

Helgen som varit

Söndag och kväll är det nu. Och äntligen har jag tid å sitta och skriva några rader här!

Lördagen inleddes med städning och fortsatte med träning.

Vi var sen och firade Erik som ju fyllt år i veckan som varit. Vi blev bjudna på massas gott fika och till barnens stora glädje skulle Majken följa med oss hem efter kalaset för att sova över. De visste inget om innan så de blev glatt överraskade:-)


Hugo och Leah lekte med sin lillkusin för fullt vilket hon uppskattade. Alltid roligt att få vara i centrum och ha personer som passar upp på en liksom:-)


Majken har sovit hos oss en gång tidigare men då var hon så liten så nu var det lite annat. Upptäckte rätt snart hur obarnsäkrat vårat hus är. Trappen var en stor favorit så det var skönt att vi var flera som kunde ha koll på henne när det kom till den.

Diskmaskinen och alla köksskåpen var också poppis. Förstår inte hur en liten ettåring kan vända ut och in på ett halv hus så fort? Hon öppnade varenda skåp och tog ut allt som fanns i dem på noll tid!


En till storfavorit var att plocka i och ur alla fasters värmeljus. Om och om igen.

Majken somnade lagom till att Melodifestivalen började så den kunde vi se på i lugn och ro.

Sen sov hon bra hela natten, men ändå så sov inte jag något vidare. Låg och vaknade till av minsta lilla ljud.


När klockan var straxt efter sex så tyckte Majken att vi skulle stiga upp. Hade jättemysigt i soffan med barn-tv och välling. Hon var på sånt strålande morgonhumör så jag ville ta en bild på oss men då åkte nappen in och mungiporna ner.

Vi åt frukost tillsammans sen när alla hade vaknat. Leah hade innebandyträning och jag hade tid att göra naglarna så vi smet iväg en sväng på morgonen för att åka iväg på det.


Den här gången blev det lite plommonlila och glitter på naglarna. Hade ingen aning om vad jag ville ha innan så tog en färg på må få, men det blev riktigt bra! Jag är nöjd:-)

Vid lunchtid sen så kom farmor och hämtade Hugo. De ska åka upp till kusinerna i Stockholm och ha några sportlovsdagar där. Leah ska få åka iväg med mormor och ha ett par dagar nere i Ullared. Har man sportlov så har man:-)

Majken blev också hämtad sen så det blev väldigt tomt och tyst här hemma. Ett tag. Sen kom Emma och lekte med Leah.

Jag drog iväg och handlade lite mat och tränade efter att ha segat till i soffan en stund.


Jag börjar få in rutin på vilka dagar som är bra dagar att träna på för min del. Helgerna är bäst om jag kan lyckas träna på för då är det lugnt med folk på gymmet och det gillar ju jag.

När jag kom hem sen blev det lite plockande med tvätt etc. och sen även matlagning. Vi körde på tacos dagen till ära. Det livar upp vilket tråkig dag som helst och barnen går ju på sportlov imorgon så då måste man ju äta lite extra gott:-)


Ute blåser och regnar det för fullt. Riktigt stormväder! Då är det skönt att sitta inne i värmen och höra hur vinden viner utanför och regnet som smattrar mot fönstren.

//Sofie



Inga kommentarer: