25 februari 2020

Snön och Semlor

Tisdagen den 25 februari 2020 kan sammanfattas med snö och semlor.

Det är helt galet att vi som inte haft någon snö alls den här vintern (med undantag för typ en liten miniomgång snö som kom och försvann samma dag) har fått massa vitt på marken! Det har snöat för fullt typ hela dagen.

En eloge till mig själv som gav mig ut och gick promenad med Ebbe i över en timme i det här snöovädret. Vi var bara lite blöta när vi kom hem sen.



Vi fick vänta en stund på att Hugo skulle komma ut från sin innebandyträning och Ebbe var helt galen och bara rullade runt i snön.


En som tycker det är kul att vi fått vinter.

Nu visar dessutom prognosen att det ska fortsätta komma snö och vara på minussidan så vi kanske fick vintern till sist den här säsongen med bara att den kom väldigt sent.

När vi åkte hem från stan förut gick det som max i 50 km/h då det var snorhalt, oplogat och dålig sikt. Vi såg tre bilar och en lastbil på den lilla biten som kört av vägen. Hej vinter!

När vi kom hem hade Pontus fixat till middagen och till efterrätt hade han bakat semlor.


Jag är inget jättefan av semlor. Tycker ju den är rätt överskattad. Det finns liksom så många andra bakverk och kakor som är så mycket godare i mitt tycke.

Men Pontus hade verkligen ansträngt sig och gjort en specialare till mig och den var riktigt god!

Så nu har vi firat fettisdagen också. Det har ju blivit sån mega hysteri kring denna dag. Jag kan inte komma ihåg att det var så här för bara några år sen?

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa den nya Pondus tidningen som kom med posten idag. Pontus är ute och skottar snö med traktorn. Han lät inte allt för bedrövad över att han skulle ut och skotta. Han har nog saknat att få plöja snö med traktorn. Det har som sagt inte varit så mycket snö tidigare den här vintern. 

//Sofie 

Inga kommentarer: