02 februari 2020

Melodifestivalen 2020!

Leah fick i julklapp av Pontus och mig att få gå och se på Melodifestivalen! Pontus var inte supersugen på att gå så Leah och jag hade en riktig tjejkväll tillsammans igår:-)

Ska man på Melodifestivalen så är det ju klädkod glitter som gäller! Det tog vi på största allvar.


Jag hittade en svartglittrig klänning i garderoben och Leah hade paljett tröja och silverkjol (som hon fyndade på loppisen tidigare på dagen) med en silvrig glitter hatt till. Så snygga vi var!

Leah fick bestämma vart vi skulle äta innan så vi hamnade på Eataliano i Mjölby. Perfekt med buffémat. Och till efterrätt hade de en chokladfontän med massa olika frukter. Supergott!

Mätt och belåtna styrde vi kosan mot Linköping och Saabarena. Vi var där i rätt god tid då det skulle vara massa sponsorjippon innan. Och det var det i kombination med så sjukt mycket folk! Det gick knappt att röra sig i folkhavet. Fy, sånt får jag lite småpanik av. Efter att ha fått lite godis från ett ställe så gick vi upp dit vi skulle sitta. Efter att vi gått på toa, köpt vatten, popcorn och en snordyr lysande stav så letade reda på våra platser.


Vi hade platser högt upp men vi såg väldigt bra ändå. Leah var supertaggad!


Vi var som sagt där i god tid och jag trodde vi skulle få en lång väntan, men faktum var att det drog igång på scenen redan en timme innan med massa dans och annat uppträdande så tiden gick fort fram tills att det började!


Det var väldigt kul och vilket drag det var i arenan! Tycker årets programledare var
suveräna alla tre och mina två favoritlåtar gick direkt till final. Har nog aldrig hänt innan! Leah höll på Felix, men han tog sig ju till andra chansen. Skulle bli väldigt förvånad om han inte också tog sig till final därifrån. Det var sån hysteri när han gick upp på scenen!

Kvällen gick så fort! Men vi hade det väldigt roligt och Leah var så nöjd med att äntligen fått se Melodifestivalen live. Jag tycker man ser den bäst hemma i tv-soffan men visst är det häftigt att vara på plats!

Jag har varit och sett melodifestivalen live två gånger tidigare. Första gången var faktiskt första gången som de började med deltävlingar 2002. Det var i Norrköping och där tävlade Afrodite som sen även vann hela tävlingen.

2013 var vi och kollade i Karlstad tillsammans med Jennie och Erik. Då såg vi när Robin Stjernberg gick vidare till final och han vann ju sen alltihopa han med. Jag tror ju redan nu att Felix kommer ta hem allt i år, även att han "bara" gick till andra chansen igår. Trenden av att jag ändå gått på de deltävlingar där vinnaren varit med får ju inte brytas!

//Sofie  

Inga kommentarer: