15 februari 2024

Ryggskott

Ja natten till i onsdags var inget vidare nej. "Sov" på soffan då det kändes som ett bättre alternativ än den mjuka sängen men det blev inte så många timmars sömn direkt. 

Ringde till Vårdcentralen så fort de öppnade. Lyckades få en tid hos sjukgymnasten på förmiddagen och mamma var snäll och körde dit mig. 


Alla andra satt i väntrummet medan jag stod. Kändes lite konstigt att stå där men jag hade aldrig kunnat sätta mig ner. 


Domen blev ryggskott precis som jag trodde innan. Men skönt att få bekräftat och veta vad jag kam göra för att lindra. Men hur gammal känner man sig inte när man får ryggskott? Känner mig som 65 och inte 35. 


Mamma följde med hem efteråt så åt vid lunch tillsammans innan hon for vidare. 


Jag ägnade mest dagen åt att gå runt, runt på nedervåningen. Testade att gå och läsa, gå och kolla på serie i telefonen och roade mig även med att prata i telefon medan jag gick runt där nere. Sjukgymnasten sa att det var bra att jag rörde mig och det är typ det enda jag kan göra. Värsta är ju att besöka toan... herregud vilket projekt. 


Sjukgymnasten tyckte jag skulle vara hemma hela veckan och sen ska jag på återbesök på måndag. Förhoppningsvis har det ju blivit bättre tills dess. Hemskt att ha så här ont, att inte kunna rör mig normalt. Kan inte ens sätta på mig strumpor själv. Byxor går men det tar sin tid så att säga. 



//Sofie

Inga kommentarer: