20 februari 2024

Sjukgymnast och Veterinär

 

Kläder av annan sort än myskläder klädes på denna måndag! Varför? Date med både sjukgymnast (för min del) och veterinär (för Enbes del) stod på programmet.


Ebbe hade fått tid för att träffa en ögonspecialist veterinär i Linköping så pappa var snäll och körde oss dit då jag ju inte klarar av att köra bil än. Ja, inte så långa sträckor. Räcker att sitta bredvid det var jobbigt nog för ryggen. 


Ebbe har två cystor vid ögonen som undersöktes och domen blev att de behöver opereras bort. Enligt veterinären så är såna här cystor vid ögonlocken inte så ovanliga och oftast är de ofarliga. Men det är först när cystorna är bortopererade som man kan göra en analys vad de består av. Håller tummarna att de ska vara ofarliga. Veterinären har tagit flera prover och alla har sett bra ut. Sen mår ju Ebbe som sitt vanliga jag så det är inga tecken som tyder på att cystorna skulle vara annat än ofarliga. Men opereras bort måste de oavsett annars kommer han få besvär med att se ju större de blir. 


Min sjukgymnasten hade varit i kontakt med en läkare så nu har jag fått värktabletter utskrivna. Har gått på en dos med Alvedon och Ipren men det har ju inte hjälp speciellt mycket. Hoppas det blir bättre nu! Är rätt trött på det här. Hatar att ha ont och att bara gå hemma. Tanken är att när jag får mindre ont ska kunna göra olila övningar som är bra för ryggen. Så nu håller vi tummarna för en förbättring! 



//Sofie

Inga kommentarer: