28 juli 2013

Kolmårdenbesök

Igår var vi iväg hela dagen. Åkte hemifrån tidigt och kom hem sent på kvällen.

Vi var och besökte alla djuren på Kolmården. Hade en riktig toppendag! Barnen var jättenöjda, fast i slutet blev de väldigt trötta och gnälliga men annars var dagen jättebra! Åkte linbana över safariparken vilket var jättefint. Man fick se alla djuren väldigt nära och barnen älskade att åka. Hade vi (barnen) orkat hade vi nog åkt den en gång till innan vi skulle gå hem.

Delefinshowen var också uppskattad. Mycket folk men vi lyckades få bra platser ändå:) Vi hade kunnat gå där inne en dag till för det kändes som vi inte hann med allt. Nästa gång blir det nog att övernatta och ta två dagar i djurparken.

Det enda jag blev besviken på var Bamses Värld. Leah har ju tjatat hål i huvudena på oss om den här björnen som hon vill träffa. Hon fick till slut både träffa och krama Bamse så hon var nöjd. Men hela miljön i Bamses Värld kändes väldigt gammal och när Bamse uppträde var ljudet helt värdelöst så man hörde knappt vad de sa. Nej är det något Kolmården borde rusta upp så är det Bamses Värld. Men barnen var ju nöjda och det är ju det viktigaste:)

En kram till Bamse
Och en till Vargen. Visst ser killen bredvid road ut?:) 
Klart vi skulle prova på att åka Delefinexpressen också. Tyckte Leah var tuff som vågade åka den då den ändå var rätt häftig. Den var ju större än lilla bergbanan på Liseberg (tyckte jag och Pontus). På väg upp för första backen bara stormler hon och säger "Det pirrar magen mamma, det pirrar!":) Pontus och Hugo åkte den 2 gånger men vi orkade inte stå i kön en gång till. 
Men hur många vuxenpoäng är inte det här då? Praktiska skor som verkligen är praktiska! Inte bara att de är platta skor (för mig är praktiska skor  annars de skor som inte har klack), nej dessa är verkligen gåvänliga skor! Och det var tur jag var så förnuftig och tog ett par såna skor för gud vad vi gick där inne. Mina ballerina eller converse hade dödat mina fötter. 
Leah hälsar på kamelen 
Spännande med linbana! 
Lite bilåkning blev det också. Hugo körde riktigt bra!
Leah körde som en fyllekärring så hon fick en hjälpande hand av pappa:)
"Pontus du måste ta en bild där jag är med på också!" Klick och där tog batteriet i kameran slut. Tajming... Men gubben i bakgrunden blev ju bra i alla fall:) 

//Sofie


2 kommentarer:

Jennie sa...

Vad tjockt hår det ser ut som att fialotta har när hon har hästsvans!

Zouphie sa...

Jag tycker hon passar bra i uppsatt hår så är glad varje gång man lyckas få i alla fall en liten tofs att sitta kvar:)